Straaltjezon
Image default
Dienstverlening

Veilig de weg op met een dashcam

Onderweg kan er altijd iets gebeuren. U hoopt het natuurlijk altijd te kunnen voorkomen, maar wanneer u betrokken raakt bij een aanrijding of ongeluk, is het fijn dat u achteraf beeldmateriaal hebt. Een ongeluk kan zo snel gebeuren, dat niemand precies weet hoe het nu echt afspeelde. Dankzij een dashcam heeft u beeldmateriaal dat voor meer uitleg kan zorgen en goed van pas kan komen. In dit blogartikel leest u waarom zo’n camera in uw auto extra veilig is en waarvoor deze nog meer wordt gebruikt.

 

Hoe kom ik aan die streep op mijn wagen?

Niets is zo vervelend als erachter komen dat er een kras op de wagen zit. Dit kunt u zelf gedaan hebben, door per ongeluk ergens tegenaan te rijden, maar dit kan ook door vandalisme komen. Veelal is het onmogelijk om te achterhalen wie hier nu eigenlijk achter zit. Maar wanneer u een dashcam in uw auto hebt, kan dit nog weleens anders uitpakken. Deze camera neemt beeldmateriaal op bij beweging in en rondom de auto. Het legt beelden vast wanneer u dus rijdt, maar ook bij stilstand. Zo kunt u ook geparkeerd zien of er iets gebeurd met uw auto. Op deze manier kunt u eventueel vastleggen wanneer iemand schade toebrengt aan uw auto.

 

Ingebouwd of los

Iedere auto kan een dergelijk camera systeem gebruiken. In nieuwe auto’s wordt dit systeem soms zelfs standaard geleverd. In de meeste auto’s kan dit camera systeem worden ingebouwd. U en anderen zien niets van deze extra beveiliging. Ook kunt u een camera los laten bevestigen. Dit is mogelijk wanneer het niet in uw auto past, of juist bewust als extra signalering. Dit werkt natuurlijk extra afschrikwekkend voor iedereen die iets tegen uw wagen wilt doen. Het is daarom altijd een goede overweging of uw de camera esthetisch wilt laten inbouwen, of er juist voor kiest om de camera extra goed zichtbaar te laten zijn.

Wilt u ook met een extra veilig gevoel de weg op en zonder zorgen uw auto kunnen parkeren? Met extra videobewaking van een dashcam geniet u van net dat beetje extra zekerheid. Het is een kleine investering voor uw auto, waar u een hoop profijt van kunt hebben.