Straaltjezon
Image default
Dienstverlening

Hoe kan ik de beste restaurantmanager en consultant kiezen?

Een restaurant is een van de moeilijkste bedrijven om te runnen en het eerste jaar na de opening is voor ieder restaurant cruciaal. Slechte locaties of onvoldoende begrip over de doelgroep zijn enkele van de redenen waarom restaurants soms hun deuren weer moeten sluiten. Anderen restaurants hebben weer geleden onder slechte service of een mismatch tussen hun menu en de lokale smaken.

Of je nu pizza wilt verkopen, een franchise wilt openen of een trendy restaurant wilt beginnen, de beste methode om ervoor te zorgen dat je de fouten van anderen niet maakt is om advies in te winnen bij een professioneel restaurant- of hoteladviesbureau. Professionele consultants zijn in vergelijking met de risico’s lopen van het experimenteren met je restaurantconcept kosteneffectiever.

Consultants met ervaring in de restaurantwereld kunnen je bij zaken zoals conceptontwikkeling, verbeterde financiële prestaties, inrichting, demografie en voedselontwikkeling bijstaan. Ze kunnen je ook helpen om een manager aan te nemen die je bedrijf effectief en winstgevend kan runnen. Voordat we voor een bepaalde consultant of manager kiezen, moeten we eerst eens kijken naar de verschillende soorten consultants die er beschikbaar zijn.

Je kunt kiezen voor iemand die je helpt bij het volledige horecabeheer of voor iemand die je helpt bij bepaalde aspectenb. Optioneel zijn er ook nog restaurant adviesbureaus die gespecialiseerd zijn op een specifiek gebied en disciplines, zoals ontwerp, onroerend goed, boekhouding, operaties en geschillen. Ongeacht het soort consultant dat je ook kiest het selectieproces varieert niet.

 

Op zoek naar een consultant, die je kan helpen bij je hotel?

 

Voordat je begint met het zoeken naar een effectieve hotelconsulent, kun je het beste een uitgebreide lijst maken met de gebieden waar je mogelijk een probleem mee hebt of de punten opschrijven waar je advies bij nodig hebt. Om te beginnen wil je misschien dat een consultant een bedrijfsplan voor je opstelt. Kies op basis van de lijst of je een volledige service of een gespecialiseerde consultant nodig hebt.

Begin een eerste zoekopdracht met als doel adviseurs te vinden die gekwalificeerd zijn om je probleem te beoordelen. Ga op zoek naar meer dan één restaurantconsulent. Je kunt natuurlijk ook verwijzingen van je zakelijke collega’s gebruiken. Bekijk de consultants die ze in vergelijkbare situaties hebben gebruikt en die effectief waren.

Bespreek het project met de drie beste beste consultants die je in je regio kunt vinden. Bespreek van alles om zo te bepalen wie het meest geschikt is om de problemen die je ervaart op te lossen. Je moet de voorstellen ook analyseren: bekijk de voorstellen van alle drie de partijen. Ga terug in het geval dat je vragen hebt. Je moet ook altijd hun referenties en klantrecensies controleren.

 

https://www.kajola.net/