Straaltjezon
Image default
Dienstverlening

Associate Degree Accountancy – De Eerste Stap Naar Success

Een carrière in boekhouding is, zelfs in tijden van een dalende economie, bewezen als een veilige keuze. Dit is de beste carrière voor iemand die goed is met getallen en ook een oog voor details heeft. Een Associate Degree Accountancy kan de eerste stap zijn in het volgen van een loopbaan in de boekhouding. Deze Degree helpt je niet alleen aan een instap baan maar helpt je ook in je verdere educatie.  

Banen waarvoor een Associate Degree Accountancy nodig zijn:
Medewerker facturatie:
Een facturatie medewerker maakt een schatting en houdt een dossier bij van het geld dat een bedrijf van zijn klanten krijgt. Een facturatie medewerker bereidt ook de facturen voor en stuurt ze naar de klanten toe.

Medewerker boekhouding:
De belangrijkste opgave van een medewerker boekhouding is het bijhouden van de dagelijkse transacties met betrekking tot de financiële aspecten van het bedrijf. Daarnaast helpen zij ook met een dossier bijhouden van alle bank transacties van het bedrijf. Medewerkers boekhouding helpen ook mee met de kasstroomoverzicht.

Assistant boekhouding:
De belangrijkste taken van een assistent boekhouding is de accountant helpen en hem/haar assisteren in het uitvoeren van verschillende werkzaamheden, inclusief het bank rekeningen vereffenen en facturen opslaan. Ze helpen ook mee met een dossier bijhouden van alle teruggebrachte goederen van klanten, en het vereffenen van de dagelijkse rekeningen.

Boekhouder:
Boekhouders zijn in bij elk bedrijf in dienst voor financiële transacties, inclusief opslag, analyse, vereffening, het voorbereiden van financiële overzichten zoals winst- en verliesrekening, kasstroomoverzichten etc. Alle transacties die met banken te doen hebben in kleinere bedrijven worden ook door hun voor rekening genomen.
Grote bedrijven hebben boekhouders in dienst voor een specifieke taak, zoals debiteuren, financiële data invoer, crediteuren, etc..

Loonadministratie/ accountant administration:
Boekhouders in de loonadministratie regelen de gehele betalingsafdeling en kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het regelen van de belastingonderdelen. Zij houden ook een dossier bij met de urenkaarten van werknemers..

Crediteuren of Debiteuren specialist:
Deze person is verantwoordelijk voor het nakijken van alle facturen en het bijhouden van alle in- en uitgaande betalingen.

Belasting Analist:
Het nakijken van alle data omtrent verkoop belastingen en het juiste bedrag aan belasting betalen aan de juiste instantie is de baan van een belasting analist.

Hulp voor hogere studies:
Na het verkrijgen van een Associate Degree Accounting zijn er vele andere onderwijsprogramma’s waar je je voor aanmelden kan. De Bachelor, de meest geliefde optie, kan in twee jaar afgerond worden in plaats van vier na het krijgen van een Associate Degree Accounting. Je kunt ook tegelijk de studie werken en geld verdienen wat een extra voordeel is.

Bezoek onze website voor mer informatie – Offerte.nl/boekhouder

https://offerte.nl/boekhouder