Straaltjezon
Image default
Dienstverlening

Het Verschil Tussen Verschillende Soorten Accounting

Soorten boekhouder:

Net als dat er verschillende soorten economische beslissingen zijn, zoals sparen, investeren, uitgeven, etc. zijn er ook verschillende soorten accounting informatie. De term financiële accounting, management accounting en belasting accounting worden vaak gebruikt voor het beschrijven van drie soorten accounting die in de zakenwereld worden gebruikt en hieronder worden beschreven.

1. Financiële Boekhouder
Financiële accounting refereert aan informatie die financiële bronnen beschrijft, obligaties en activiteiten van een economische entiteit (een organisatie of een persoon). Accountants gebruiken de term financiële positie voor het beschrijven van de financiële bronnen en obligaties van een bedrijf op één punt in de tijd en de term resultaat van operaties voor het beschrijven van financiële activiteiten gedurende het jaar.

Financiële accounting informatie is er primair op gericht om investeerders te helpen en schuldeisers bij het beslissen van waar ze de investeringsbronnen moet plaatsen. Zulke beslissingen zijn belangrijk voor de samenleving, omdat ze besluiten welke bedrijven en industrieën de financiële bronnen zullen ontvangen die nodig is voor groei. Financiële accounting informatie wordt voor zoveel doeleinden gebruikt dat het vaak generieke accounting informatie wordt genoemd.

2. Management Boekhouder
Managers interpreteren zelf accounting informatie of ontvangen deze van hun specialistische accountants. Managers gebruiken deze informatie voor het stellen van bedrijfsdoelen, evaluatie van de prestaties van afdelingen en personen, besluiten of ze nieuwe producten gaan introduceren, en het maken van bijna elke vorm van management beslissingen

De managers en werknemers van een bedrijf hebben constant behoefte aan zulke informatie om de dagelijkse zaken te beheersen. Ze moeten bijvoorbeeld weten hoeveel geld er op de bankrekening van het bedrijf staat, welke producten er in het magazijn aanwezig zijn , of hoeveel ze verschuldigd zijn aan bepaalde schuldeisers. Veel management accounting informatie is financieel van aard, maar georganiseerd op een manier dat het gerelateerd is aan aankomende beslissingen. Echter, management accounting informatie bevat vaak evaluaties of niet-financiële factoren zoal politieke, omgevingsvariabelen, product kwaliteit, en werk productiviteit.

3. Belasting Boekhouder
De voorbereiding van inkomstenbelastingen is een gespecialiseerd vakgebied binnen accounting, grotendeels zijn belasting teruggaven gebaseerd op financiële accounting informatie. Echter wordt de informatie vaak bijgesteld om te voldoen aan inkomstenbelasting vereisten.

De grootste uitdaging van belasting accounting ligt niet in de voorbereiding van de belasting teruggave, maar in belasting planning. Belasting planning houdt in dat je rekening houdt met de invloed op belasting van zakelijke transacties, en deze zo te structureren dat ze belastinglasten minimaliseren.

https://offerte.nl/boekhouder