Straaltjezon
Image default
Dienstverlening

De autoverzekering is een verplichte verzekeringspolis

Autoverzekeringen zijn een van de weinige verplichte verzekeringspolissen in Nederland. Elke houder van een motorvoertuig moet ten minste een aansprakelijkheidsverzekering kunnen aantonen. Zonder aansprakelijkheidsverzekering mag het voertuig anders niet op de openbare weg in Nederland worden verplaatst. Autoverzekering is een van de grotere kostenposten. We hebben enkele tips en trucs samengesteld om u te helpen besparen op autoverzekeringen.

De aansprakelijkheidsverzekering is verplicht bij de autoverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht, de gedeeltelijke of uitgebreide verzekering is optioneel . Kortom, het onderdeel uitgebreide verzekering is goedkoper dan een volledige dekking, maar ook de reikwijdte van de voordelen is lager. Het onderdeel uitgebreide verzekering dekt schade die is veroorzaakt door diefstal, overstroming, brand, glasbreuk, schade aan het spel, hagel, storm en marter.

Een uitgebreide verzekering compenseert u ook voor schade veroorzaakt door een zelf veroorzaakt ongeluk of vandalisme. In elk geval krijgt u alleen de huidige vervangingswaarde van het voertuig in het geval van schade. In oudere voertuigen met een hoge kilometerstand, dit is vaak slechts vier cijfers, een volledige verzekering is dan vaak niet meer nodig.

Je auto verzekeren is altijd nodig, maar kijk wel naar hoe je hem verzekerd

Of u zelfs uw voertuig moet verzekeren, u kunt grofweg bepalen of u de voertuigprijzen voor uw voertuig op internet vergelijkt. Als u uw huidige voertuig kunt vervangen door een totaal verlies uit uw reserves, hebt u geen uitgebreide verzekering meer nodig. Richt u niet alleen op de leeftijd van uw voertuig. Slechts een enkeling zal in staat zijn om een ​​tien jaar oude Porsche uit hun reserves te vervangen, met een tien jaar oude Dacia Sandero ziet dit er meestal anders uit.

Controleer de rijprestaties

Toen u het contract had voltooid, moest u een kilometerstand en de jaarlijkse kilometerstand opgeven. Vooral als het contract al wat ouder is, is een review de moeite waard. Bij een lagere kilometerstand betaalt u ook een lagere premie. Dit is vooral de moeite waard als u eerder 15.000 km per jaar of meer hebt afgesproken. De indelingsgrenzen voor de meeste verzekeraars zijn 3.000 km, 6.000 km, 9.000 km, 12.000 km en 15.000 km. Bovendien gaat het verder in stappen van 5.000.

https://vergelijk-gratis.nl/verzekeringen/