Straaltjezon
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen tegen inkijk?

Inkijk in je woning, heb jij daar ook last van? Veel mensen irriteren zich er mateloos aan. Sommige wandelaars maken er haast een sport van om bij mensen naar binnen te kijken. Gelukkig is er iets tegen te doen!

Gordijnen dicht tegen inkijk?

Dat is een optie, maar misschien niet helemaal de gewenste optie. Natuurlijk kun je je gordijnen dicht doen en 100% dat je dan geen last meer hebt van inkijk en pottekijkers. Maar het vervelende van gordijnen is dat het in je huis wel erg donker gaat worden. Bovendien kun je met dichte gordijnen zelf ook niet meer naar buiten kijken.

Raamfolie tegen inkijk?

De beste optie tegen inkijk is raamfolie. Er zijn verschillende soorten raamfolies die de inkijk van buitenaf flink verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld een getint raamfolie op je ramen laten plakken. En dat werkt eigenlijk net als bij een zonnebril. Van buitenaf zie je de ogen niet, maar de ogen zien jou wel! Of te wel, overdag zien de mensen jou binnen amper zitten. Maar jij kunt hen van binnenuit je huis dus wel zien. Kijk dat is nog eens een leuke deal! Het enige nadeel van tintfolie en dat geldt ook voor spiegelend raamfolie, is dat deze truc s’avonds als het donker is, dus niet werkt. Dan lijken de rollen omgekeerd en kunnen de mensen die buiten in het donker lopen, jou in je verlichte woonkamer dus wel zien zitten. Er is op dit moment nog geen folie op de markt die dat effect ook tegen kan gaan. Dus s’avonds gewoon lekker de gordijntjes dicht trekken en alsnog van je privacy genieten.

Is raamfolie geschikt voor elk soort raam?

Heb jij ramen van enkelglas? Dan kun je er elk soort raamfolie op plakken die je maar kunt bedenken. Voor dikker glas, zoals dubbelglas moet je oppassen voor glasbreuk door warmte. Op schaduw kanten zou je het risico kunnen nemen. Maar op ramen waar de hele dag de zon op staat te bakken moet je dat niet doen. Kies dan voor speciaal Hr glasfolie.

https://www.raamfolieonline.nl/