Straaltjezon
Image default
Woning en Tuin

Kies voor een fraai markies zonnescherm

Een markies zonnescherm was vooral vroeger heel erg populair in Nederland. Je zag dit type zonneschermen vrijwel overal bij woningen en ook bedrijven. Vooral de horeca zag vroeger veel voordelen in het gebruik van een markies zonnescherm.

Niet voor niets, want een markies weert de zon uitstekend, maar is daarnaast ook nog eens geschikt om onderdoor te lopen, wat vooral bij restaurants en andere horecagelegenheden nog weleens erg handig kon zijn.

De wereld van zonwering staat inmiddels alweer een paar jaar op zijn kop en de vraag naar soorten zonwering die vroeger veel werden gebruikt is dan ook enorm! Zo geldt dit uiteraard ook voor markiezen.

Markies zonnescherm van nu

Aan een markies zonnescherm is nog niet zo gek veel veranderd. Hoewel deze natuurlijk wel wat moderner is geworden op sommige onderdelen en designs na.

Zo heb je nu bijvoorbeeld ook markiezen met een modern design, waar bijvoorbeeld de biesband strak is afgewerkt in de stijl van nu! Ook kunnen sommige modellen tegenwoordig worden voorzien van elektrische bediening, wat soms ook weleens nodig is vanwege het gewicht van sommige markiezen (vooral de merantihout exemplaren).

Ook zijn markiezen verkrijgbaar in meer kleuren en meer kleurpatronen. Vroeger waren vooral gestreepte markiezen populair, maar tegenwoordig kun je ook kiezen uit markiezen in een effen kleur.

Wat kosten markiezen

Veel mensen vinden markiezen prachtig, maar negeren ze vanwege de prijs. Natuurlijk waren markiezen vroeger een van de duurste soorten zonwering, maar ook dit is in de jaren natuurlijk veranderd!

Markiezen kosten nu tussen de €299 en €899. Natuurlijk zijn dit wel vanaf prijzen en is de uiteindelijke prijs ook afhankelijk van de benodigde afmetingen en opties die je kiest. Markiezen worden ook nog eens gemaakt van verschillende materialen zoals merantihout en aluminium of zélfs een combinatie van deze twee! Dit speelt ook een grote rol in de uiteindelijke prijs.

Markies online kopen

Een markies online kopen zorgt ervoor dat de uiteindelijke prijs die je betaalt, aanzienlijk lager zal zijn dan dat je zou verwachten. Dit komt doordat wanneer je een markies online bestelt, je zelf moet zorgen voor het opmeten en uiteindelijk ook het monteren.

Dit lijkt in eerste instantie misschien niet zo heel handig, maar het bespaart je wel veel geld en is makkelijker dan je denkt! Het kan dus een hoop voordelen met zich meebrengen om markiezen online te kopen en vooral de prijs is er daar een van!

Gerelateerde artikelen

Wat te doen tegen inkijk?

Bij Deens vind je een complete collectie aan woonaccessoires

Belangrijkste klussen voor de loodgieter