Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Laminaat

Wil je een onderhoudsvriendelijke vloer kopen, die bij je interieur past en die betaalbaar is. Kies dan voor een laminaat vloer. Het laminaatassortiment is zo groot dan er voor iedereen wel een passende vloer te koop is. De kwaliteit van het laminaat is door de jaren heen steeds beter en mooier geworden. Daarom is laminaat ook de meest verkochte vloerbedekking en dat al jaren lang. 

Wat maakt laminaat zo gewild?

Een laminaat vloer heeft veel voordelen is in zo veel verschillende soorten te koop. Dit maakt de vloer zo gewild.

Voordelen van laminaat:

  • Onderhoudsvriendelijk

  • Betaalbaar

  • In veel verschillende soorten te koop

  • Eenvoudig zelf te leggen door kliksysteem

  • Vuil en vochtwerend

  • Geschikt voor mensen met een allergie

  • Duurzaam ivm lange levensduur

  • Geschikt om op vloerverwarming te leggen

  • Verhuisbaar

Laminaat leggen, wat ben je dan nodig?

Als je een laminaatvloer koopt, dan zal een verkoper je altijd attenderen op een ondervloer en voor de afwerking plinten. Een ondervloer is van groot belang en onmisbaar voor de nodige stabilisatie, geluid en vocht isolatie. Zo zijn er verschillende ondervloer te koop. Want er kan sprake zijn van vloerverwarming. In de woning zitten houten draagvloeren. Je koopt je nieuwe vloer voor flat of appartement. De vloer wordt op de begane grond gelegd enz. De ervaren verkoper kan je hierbij helpen zodat je ook de juiste randartikelen koopt. Omdat laminaat uit HDF bestaat, dit is hout, moet de vloer zwevend gelegd worden. Dat wil zeggen vrij van de muur en andere obstakels en los op de ondervloer. Deze speelruimtes dek je af met een plint. Dit kan een bijpassend plat plakplint zijn of een staand wit MDF plint. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak.

Welk laminaat is geschikt voor jou?

De kwaliteit van laminaat wordt uitgedrukt in klasse. Je kunt laminaat kopen voor licht huishoudelijk of commercieel gebruikt en voor intensief huishoudelijk of commercieel gebruik. Zo is er laminaat dat geschikt is voor een slaapkamer en dus minder geschikt om in een drukbelopen woonkamer te leggen. Let hier dus goed op, want wil je jarenlang genieten van een mooie laminaatvloer dan moet je wel de juiste klasse hiervoor aanschaffen.

Koop je laminaat altijd bij een specialist

Omdat er zoveel keuze is en omdat de nieuwe laminaatvloer wel geschikt moet zijn voor jouw leefstijl, is het verstandig om hiervoor naar een vakman te gaan. Daar vind je vaak ook een veel ruimere keuze dan bij een bouwmarkt bijvoorbeeld. Ga eens naar Bebo Parket daar vind je zo’n uitgebreid assortiment laminaat. De verkopers helpen je graag om ook de juiste keuze te maken, wat betreft kwaliteit en randartikelen. En de uitstraling van de vloer, alleen jij weet wat jouw smaak is en welke vloer het beste bij jouw woning en interieur past. 

 

https://www.beboparket.nl/