Straaltjezon
Image default
Woning en Tuin

Jacuzzi ingraven

Als je ruimte in je tuin hebt, kun je een jacuzzi ingraven overwegen. Het voordeel van een jacuzzi ingraven, is dat je weinig optische ruimte verliest. Qua zicht maakt het weinig uit waar je de jacuzzi plaatst. Een jacuzzi die op de grond staat, kan veel zicht ontnemen. Een ronde jacuzzi inbouw is bijvoorbeeld een optie om in te laten graven. In een ronde jacuzzi is ruimte voor zes personen om te zitten. Als je de jacuzzi niet gebruikt, heb je nog steeds een mooie tuin om te bekijken wanneer je kiest voor een jacuzzi ingraven.

Goed geïsoleerde jacuzzi

Of je nu wel of niet je ronde jacuzzi inbouw laat ingraven, je hoeft je geen zorgen te maken over energieverbruik. Natuurlijk vraagt het warm houden van de jacuzzi om energie, daar kun je niet omheen. Maar doordat de jacuzzi’s goed geïsoleerd zijn, wordt dit energieverbruik tot een minimum beperkt. Er zit tussen de omranding van de ronde jacuzzi inbouw en het bad een laag isolatiemateriaal die de hele tussenruimte inneemt. Zo blijft het water in het bad warm. De kou van de grond of van de buitenlucht komt daardoor niet snel door naar het badwater.

Ook als je geen tuin hebt.

Een jacuzzi ingraven is natuurlijk alleen een optie als je een tuin hebt. Maar ook als je alleen een buitenruimte op het dak bijvoorbeeld hebt, kun je kiezen voor een ronde jacuzzi inbouw. Je bepaalt zelf welke kleur het bad krijgt. Bij het ingraven van de jacuzzi is de buitenkant natuurlijk minder relevant, omdat je die niet ziet. Kies je voor een jacuzzi op je dakterras, dan kun je bepalen welke kleur de buitenrand krijgt. Dit is in ieder geval een houttint.