Straaltjezon
Image default
Woning en Tuin

Hier kan je een Olijfwilg bestellen

Een bijzonder mooie en stevige plant is de Elaeagnus, ofwel de olijfwilg. Een haagplant die tegen een stootje kan en bijzonder geschikt is om in een tuin te zetten aan de kust. Deze plant is namelijk bestemd tegen zout en wind. Bovendien blijft deze plant het hele jaar groen en laat geen bladeren vallen. Een olijfwilg bestellen kan je het beste bij Haagplanten Heijnen doen. Dit bedrijf bestaat al sinds 1976 en is al drie generaties lang in dezelfde familie. Zij kweken eigen haagplanten en dat maakt het juist zo bijzonder. 

De olijfwilg is een bijzonder mooie plant. Zo kunnen er in de herfst mooie witte bloemen aan groeien. Zodra deze uitgebloeid zijn komen hiervoor rode bessen in de plaats. Deze besjes is een lekkernij voor de vogels. Let er op wanneer je geen vogels in de tuin wilt hebben je naar een ander soort plant moet uitkijken. 

Olijfwilg of de zilverbes

Wanneer je een olijfwilg wilt bestellen, moet je er rekening mee houden dat deze struik niets met de olijfboom te maken heeft. De olijven waar veel mensen verzot op zijn zullen hier dan ook niet aan groeien. Echter heeft deze olijfwilg ook een bijzonder mooie uitstraling. Echter kan deze struik tussen de 1.60 en 1.80 meter hoog worden. Wil je deze Olijfwilg bestellen als afscheiding van je tuin. Hou er dan rekening mee dat het lang kan duren tot deze struik niet meteen zichtdicht is. Dat heeft wel zijn tijd nodig, ongeveer een jaar. Maar eenmaal dicht, dan hebben pottenkijkers geen kans meer om naar binnen te kijken en zit je heerlijk rustig in jouw tuin.