Straaltjezon
Image default
Dienstverlening

De voordelen van het kiezen van betonnen aanrechtbladen

Dankzij de verschillende vormen en kleuren die beton tegenwoordig kan aannemen, wordt het niet langer beschouwd als een eenvoudige grondstof, integendeel, het wordt op grote schaal gebruikt in de keuken. Beton is een element dat verschillende toepassingen en kenmerken heeft. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen van het kiezen voor betonnen aanrechtbladen. Bekijk ze!

 

Betonnen aanrechtbladen: wat te weten

Er zijn vele soorten materialen die kunnen worden gebruikt om een keukenblad te maken. Elk product heeft zijn voor- en nadelen, die uiteraard kunnen variëren naar gelang van de persoonlijke behoeften van de klant. Tot de meest voorkomende en geprefereerde materialen behoren: hout, staal, kwarts en graniet.

In dit verband kan cement soortgelijke kwaliteiten als andere materialen vertonen en heeft het in sommige gevallen zelfs superieure voordelen. Dit materiaal is in staat om esthetiek en duurzaamheid in de tijd te garanderen; op dezelfde manier als graniet, maar tegen lagere kosten en een lager gewicht.

 

Betonnen aanrechtbladen: Belangrijkste voordelen

Cement is een materiaal dat vele voordelen met zich meebrengt, waarvan we onder de eerste zeker de weerstand moeten noemen.

De weerstand is in feite het hoogtepunt van het product. Hij is niet alleen duurzaam in de tijd, maar is ook goed bestand tegen krassen en slagen, zonder afbrokkeling of vervorming. De weerstand werkt ook tegen vlekken en schurende producten. Dankzij speciale behandelingen wordt beton niet aangetast door keukenproducten die vuil kunnen worden of bederven, zoals rode wijn of olie.

 

Betonnen aanrechtbladen zijn veelzijdig

Beton is een element dat zich gemakkelijk aanpast aan elke stijl van meubilair. Van de minimalistische keuken tot de industriële keuken. Bovendien is hij geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes. De verdienste van zijn veelzijdigheid ligt hoofdzakelijk in zijn neutrale kleur, die met elke andere kleur kan worden gecombineerd.

 

Zeer aanpasbaar

Er is de mogelijkheid te kiezen tussen verschillende vormen en kleuren naargelang de behoeften. Esthetische waarde is een ander kenmerk van beton. De uitstraling van dit materiaal is zeer impactvol in een keuken, dankzij de fysieke kenmerken van het materiaal.

Beton is een performatief materiaal omdat het, ondanks zijn grote weerstand, vrij licht is. Dit is mogelijk dankzij de glasvezels en het polystyreen die in het product zijn gemengd. De glasvezels worden gebruikt om de sterkte te maximaliseren en het polystyreen maakt het mogelijk het materiaal op maat te maken.