Straaltjezon
Image default
Energie

Hoe kun je je huis veilig houden tegen elektrische problemen?

Als u uzelf tegen elektrocutie wilt beschermen, kunt u het beste de bedrading in uw huis te laten inspecteren door een gecertificeerde elektricien. Deze inspectie kan worden gedaan door een erkende elektricien Leiden. Zorg ervoor dat de elektricien ook gecertificeerd is. Als u ervoor kiest om iemand anders in te huren, zorg er dan voor dat deze verzekerd is. Dit zorgt ervoor dat ze gedekt zijn in geval van een ongeval of letsel. Je kunt ook een vriend of familielid vragen om je te helpen met dit soort problemen, maar doe dit alleen als ze ervaring hebben met elektriciteitsproblemen. Op deze manier kun je jezelf en je huis beschermen tegen mogelijke gevaren. Denk eraan dat een hobbyist niet is verzekerd tegen schade als er wat fout gaat. Dit geldt ook voor de verzekering van je huis. Werken met een professional wordt daarom sterk aangeraden.

Weg met beschadigde elektrische apparaten

Een ander ding dat u moet doen om elektrocutie te voorkomen, is het verwijderen van elektrische apparaten die mogelijk zijn beschadigd door water of vuur. Deze omvatten zaken als haardrogers en krultangen, evenals andere kleine apparaten zoals koffiezetapparaten en stofzuigers. Zorg er ook voor dat u alles met een touwtje om het snoer verwijdert. Je wilt niet dat deze items elkaar raken als ze zijn aangesloten.

Overspanningsbeveiligers installeren

Het derde ding is om overspanningsbeveiligers te installeren op al je stopcontacten, zelfs als ze al elders in huis zijn geïnstalleerd, zodat ze bij een stroomstoot of blikseminslag beschermd zijn tegen schade. Overweeg ook om zekeringen te installeren als het elektrische systeem meerdere circuits heeft, dit zal helpen voorkomen dat er brand ontstaat.

Installeer GFCI (aardlekschakelaar)

De aardlekschakelaar (GFCI) is een veiligheidsapparaat dat u kan beschermen tegen schokken door water dat lekt via defecte elektrische bedrading. Een GFCI detecteert stroom die door een draad van een metalen voorwerp vloeit en schakelt uit als er een onbalans is tussen de spanning en de stroom, waardoor u geëlektrocuteerd zou kunnen worden. Het is belangrijk op te merken dat niet alle GFCI’s gelijk zijn gemaakt; sommige werken niet goed omdat ze onjuist zijn vervaardigd of beschadigd kunnen raken door ouderdom of zwaar gebruik. Als u niet zeker weet of uw GFCI goed werkt, neem hem dan mee om te testen en laat hem nakijken bij een erkende elektricien.