Straaltjezon
Image default
Energie

Een nieuw stopcontact aanleggen

In een huis heb je vaak al een aantal stopcontacten, maar soms kom je er toch achter dat het handig is om op een bepaalde plek een extra stopcontact aan te leggen. Vooral op plekken waar veel elektrische apparaten kunnen staan zoals in de keuken of in de woonkamer kan je de behoefte hebben om een extra stopcontact te hebben. Het is niet slim om dit zelf te doen, maar om een elektricien in te schakelen die het voor je kan doen. Hierdoor zorg je ervoor dat het zo veilig mogelijk gedaan wordt, want het kan gevaarlijk zijn als je het zelf gaat doen.

Waarom juist een professional inschakelen?

Elke bedrijf dat zich specialiseert in elektra heeft de mogelijkheid om je helpen een nieuw stopcontact aan te leggen. De persoon die jou komt helpen heeft veel kennis en ervaring met alles wat met elektriciteit te maken heeft. Diegene is meestal ook getraind in de recentste technieken om te helpen met jouw klusje. Het bedrijf heeft ook alle mogelijke materialen en gereedschappen die nodig zijn om de klus te klaren. Het is dus veel handiger om een professional in te schakelen in plaats van het zelf te doen, zodat het zo veilig mogelijk verloopt en dat je het zeker weet dat het succesvol geklaard wordt.

Wat de professional gaat doen

Degene die jou komt helpen heeft een stappenplan wat die gaat doen om een stopcontact aan te leggen. Als eerste moet natuurlijk het stroom worden uitgeschakeld. Daarna boort diegene een gat op de plek waar jij je stopcontact wil hebben. Diegene maakt de bedrading klaar door te kijken of er nog een stukje gestript moet worden en sluit de kabels van het stopcontact aan. Daarna wordt er wel gecheckt of alles oké is door de stroom weer aan te zetten en een meting te doen voordat uiteindelijk het afdekraam wordt gemonteerd en je het stopcontact kan gebruiken.