Straaltjezon
Image default
Bedrijven

Etiquette tafel dekken Keltum

Uit eten maar dan thuis: luxe dineren in corona-tijd

Het is zondagmiddag. U organiseert een klein etentje met goede vrienden. Alles moet er netjes uit zien en het liefste zoals in een restaurant. Maar hoe doet u dat? In dit artikel geef ik u tips voor een net gedekte tafel, de laatste serviestrends en ga ik specifiek in op de etiquette van het bestek.

De positie van het bestek

Een net gedekte tafel begint bij de juiste positie van het bestek. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar met behulp van de volgende tips gaat het u lukken.

  • De vorken liggen links van het bord. Messen en lepels rechts van het bord
  • Boven het bord ligt de kleine lepel en kleine vork voor het dessert
  • Leg een botermes bij het boter-schaaltje of leg bij iedere gast een botermes neer. Dit mes legt u dan uiterst links naast het bord.

De positie van het servies

Onmisbaar op een goed gedekte tafel zijn, naast het juiste bestek:

  • een wijnglas voor elke wijn die u gaat schenken
  • een waterglas
  • voor iedere gang die u gaat serveren een mooi bord
  • een klein bordje voor de bijgerechten
  • een luxe servet

Zorg ervoor dat u genoeg ruimte bewaart tussen de verschillende borden, zodat uw gasten voldoende ruimte hebben om te eten en te bewegen.

Lees hier meer over hoe u de tafel kunt dekken en over de Etiquette van het bestek.

Luxe servies trends

Een net gedekte tafel begint bij een luxe servies. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor een modern en strak servies. Op die manier krijgen de geserveerde gerechten de volledige aandacht. Het Keltum servies is een goed voorbeeld van een modern servies. De Keltum borden zijn te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren en maten. Het is ook mogelijk om verschillende serviezen met elkaar te combineren. Probeer hierbij wel te zoeken naar uniformiteit. Zo kunt u bijvoorbeeld de Keltum borden van het Keltum servies combineren met bestek van een ander merk. Zo houdt u het speels, maar nog steeds strak. Lees hier meer over Luxe servies trends.

https://serviesxl.nl/