Straaltjezon
Image default
Bedrijven

Een dagje naar Rotterdam

Je gaat binnenkort een dagje naar Rotterdam. Je bent alvast aan het kijken wat je allemaal kunt gaan doen. Naast shoppen wil je ook nog wat dingen zien. De haven mag sowieso niet ontbreken, want als je toch daar bent dan wil je die grote haven ook wel eens zien. Maar wist je dat er nog veel meer te ontdekken en te beleven is in Rotterdam? Wat te doen in Rotterdam? Op die vraag krijg je in dit blog antwoord.

 

Havenrondvaart

De haven wil je dus niet missen. Je kunt dan de havenrondvaart Rotterdam boeken. Je gaat tijdens deze rondvaart de haven verkennen en je leert van alles over het verleden van de haven. Ook wordt er uitleg gegeven over de haven zoals deze nu is, want het is de grootste haven van Europa. Onderweg kun je de skyline van Rotterdam ontdekken en genieten van een hapje en een drankje.

 

Euromast

Als je een spectaculair uitzicht wil hebben dan mag je zeker de Euromast niet missen. Deze mast biedt 360 graden uitzicht over de stad en de haven. Op 100 meter hoogte kun je bovendien genieten van een drankje. Deze hotspot mag je zeker niet missen als je in Rotterdam bent, want het is de hoogste uitkijktoren van Nederland.

 

Miniworld

De grootste overdekte miniatuurwereld ontdekken? Dan moet je zeker naar Miniworld gaan. Er zijn treinen, auto’s en verschillende hotspots te zien die in het klein zijn nagemaakt. Wil je Rotterdam in het klein bewonderen? Dan is dit een goed uitje voor jou.

 

Markthal

Wil je genieten van lekker eten en wil je ook nog eens naar de markt? Ga dan naar de Markthal. Dit is een woon- en winkelgebouw en is in 2014 geopend. Het gebouw heeft de vorm van een hoefijzer en heeft veel kraampjes. Als je omhoog kijkt zie je een groot kunstwerk dat Horn of plenty wordt genoemd en gemaakt is door Arno Coenen en Iris Roskam.

https://www.spido.nl/tochten-cruises/rotterdam-havenrondvaart