Straaltjezon
Image default
Gezondheid

Op tens.nl vindt u A-kwaliteit tens apparaten – effectief bij pijn verlichting

Heeft u last van zenuw-, spier- of gewrichtspijn en zoekt u een middel om deze pijn te verlichten? Maar wilt u hiervoor geen medicijnen gebruiken? Dan kan Tens apparaat een goede oplossing zijn. Tens staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Een tens apparaat kan door het afgeven van kleine elektrische stroomstootjes aan de huid de pijn dempen. Doordat de zenuwgeleiding wordt verstoord zult u minder pijn ervaren en wordt er endorfine aangemaakt. Ook zullen je spieren door de elektrostimulatie meer ontspannen. Deze stroomschokjes kunnen als een tintelend gevoel ervaren worden. Tens is te gebruiken bij rugpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, misselijkheid tijdens zwangerschap en bevallingspijn.

Veilig te gebruiken

Op tens.nl vindt u verschillende A-kwaliteit Schwa-Medico tens apparaten. Schwa-Medico is een leverancier van medische apparaten en heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het ontwikkelen van innovatieve pijnbestrijdingsproducten. De producten van Tens zijn veilig bij correct gebruik. In sommige gevallen is het verstandig om met je behandelaar of arts te overleggen. Bijvoorbeeld als je een pacemaker of epilepsie hebt. Ook als je zwanger bent en Tens wilt gebruiken is het goed om even te overleggen met je verloskundige of gynaecoloog. Wil je weten of Tens vergoed wordt door je zorgverzekering? Dan is het verstandig om bij je zorgverzekeraar te informeren wat de precieze voorwaarden voor het vergoeden van een tens apparaat zijn.

Tens behandeling

Een tens apparaat heeft het formaat van een mobiele telefoon. Het heeft twee snoertjes met aan de uiteinde de elektroden. De elektroden worden op de huid geplakt. De plek waar de elektroden geplakt moeten worden hangt af van de locatie van de pijn zich bevindt. In de bijgeleverde gebruiksaanwijzing vindt u afbeeldingen van de exacte locatie waar de elektrodepleisters geplakt dienen te worden. Daarna zet je het apparaat aan en maak je een keuze uit een programma. De sterkte van de stroomsignalen kun je onder het programma aanpassen.

https://tens.nl/