Straaltjezon
Image default
Gezondheid

Naar de manueel therapeut in Zeist

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie welke een specialisatie is binnen de kinesitherapie. Mobilisaties, manipulaties van de gewrichten zijn de technieken die meestal worden gebruikt om gewrichtspijnen het hoofd te bieden. Bij manuele fysiotherapie wordt gekeken naar het gehele lichaam. Pijn heeft invloed op het hele lijf. Herstellen en verbeteren van het bewegingsapparaat, zijn de doelstellingen die manuele therapie zal moeten bewerkstelligen. Manueel therapeut Zeist is gespecialiseerd in deze therapie. Professionele medewerkers kunnen op deze wijze, pijn en ongemak aan de gewrichten verlichting geven of zelfs helemaal opheffen. 

Wie heeft baat bij deze therapie

Wanneer je, door bijvoorbeeld een verwijzing van de huisarts, bij manueel therapeut Zeist een afspraak hebt gemaakt, zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. De therapeut zal door onderzoek en vragen, er achter moeten komen of de manuele therapie geschikt is voor jou specifieke klacht. Eigenlijk kan ieder persoon met bewegingsklachten terecht bij manueel therapeut Zeist. vooral met de volgende kwalen, is een bezoekje aan manueel therapeut Zeist, zeker de moeite waard. 

  • Geblokkeerde gewrichten en/of een stramme rug
  • Hernia en whiplash
  • Algemene klachten van hoofdpijn tot pijn in de voeten kan door de manueel therapeut Zeist worden behandeld 
  • Sportblessures
  • Blessures aan spieren, gewrichten en botten
  • Bewegingsbeperking door spier- of gewrichtsblessure

Het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie

Fysiotherapie richt zich meer op spieren, pezen en banden, dus de zachte delen van het lichaam. Manuele therapie is meer geschikt voor de hardere delen van het lijf. Met name blessures aan de wervelkolom is gebaat bij behandeling door een manueel therapeut Zeist.  Stijfheid in gewrichten en belemmeringen die door de wervels worden veroorzaakt, kunnen met manuele therapie verlicht worden. Moeten spieren krachtiger worden, souplesse krijgen en meer coördinatie, dan is van een fysiotherapeutische behandeling meer te verwachten.

https://www.fysie.nl/manueel-therapeut-zeist/