Straaltjezon
Image default
Gezondheid

Waarom stembevrijding

Wat is stembevrijding?

Met stembevrijding kan jij jezelf even helemaal vrij zingen. Je laat je stem horen. Jouw waarheid wordt belangrijk.

 

Tijdens stembevrijding zing jij jezelf vrij. Je laat jouw klanken en jouw zingende stem horen. In een veilige en mooie omgeving ontdek jij jouw identiteit. Stembevrijding helpt onder andere om belemmeringen, angsten en trauma’s bloot te leggen en los te laten. Dit geeft je een gevoel van vrijheid, verbinding en vertrouwen. Je zult merken dat alles in jezelf belangrijk is.

 

Stembevrijding is het loslaten van je stem van de geïnternaliseerde onderdrukking waaraan het is onderworpen. Het doel van stembevrijding is om actief de barrières te doorbreken die in het verleden tegen jullie zijn opgeworpen. Stembevrijding is een proces waarbij je het meeste uit je stem kunt halen en je meest authentieke leven kunt leiden. Het is een praktijk die probeert de waarde, kracht en capaciteiten van mensen te communiceren door het gebruik van hun stem. Het is een proces van zelfexpressie en een manier om je stem te versterken.

Waarom stembevrijding

Stembevrijding is een proces dat mensen helpt hun eigen stem terug te winnen door het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten. Het is ook een proces dat mensen helpt contact te maken met zichzelf en anderen. Stembevrijding is de daad van dialectische vrijheid, een vorm van protest, waarbij mensen hun stem gebruiken voor bevrijding. Mensen kunnen dit soort protest gebruiken om verschillende redenen, zoals om de ontmenselijking van mensen van kleur aan te vechten, om te protesteren tegen een onrechtvaardige sociale orde of om te protesteren tegen een systeem van onderdrukking.

 

De stem is een vrije poort naar een weg waar je vrij kan zijn. In het menselijk leven zijn er al snel blokkades die mensen tegenhouden te zijn wie ze willen zijn en te zeggen wat ze willen zeggen. Tijdens de stembevrijding mag alles, je gooit alles eruit. Dingen waar je tegen aan loopt, maar ook angsten en trauma’s van vroeger kunnen omhoog komen. Een onderdeel van stembevrijding is mantra zingen. Met manta zingen tril je de blokkades in je energiestromen los. 

Stembevrijding voor trauma’s en angsten

Stembevrijding is een goede manier op trauma’s en angsten te verwerken. Het is vaak lastig om over trauma’s uit het verleden te praten en veel mensen doen dit ook liever niet. Ze stoppen het weg. Door stembevrijding kunnen de angsten en trauma’s naar boven komen en kan je ze eruit zingen. Het is een letterlijke bevrijding met het gebruik van je stem. Even kan je alles loslaten door je stem te laten spreken. 

 

Stembevrijding wil dit gevoel van krapte en angst omzetten in ruimte. Van onze menselijke tekortkomingen tot onze overvloed, onze talenten, onze persoonlijkheden. Op deze manier kunnen we door te spreken en te zingen echt begrijpen wie we zijn. Je bent niet bezig met mensen en meningen om je heen. Door de blokkades die de omgeving je oplegt, is het soms moeilijk je eigen te uiten. Tijdens stembevrijding kan je alles loslaten en zijn wie je bent. Het gebruiken van de stem is soms nodig om je vrij te laten voelen. Middels mantra zingen kunnen we op een jouw stem als instrument gebruiken om je blokkades op te heffen. Dat is ook de bedoeling ervan. De angst en krapte die ons in het normale leven tegenhoudt, hoeft er niet te zijn. Je leert jezelf accepteren te zijn wie je wilt zijn en te doen wat je wilt doen. 

 

https://www.jackypeeters.nl/