Straaltjezon
Image default
Sport

Een frozen shoulder duurt minstens 1 jaar

Een frozen shoulder duurt minstens 1 jaar. Als je een fanatiekeling bent en veel met je lichaam beweegt, kun je haast geen blessure of lichamelijke klacht voorkomen. Natuurlijk is het gezond om veel te bewegen, maar je moet wel opletten dat je de juiste bewegingen maakt. Soms zijn er oefeningen die niet goed zijn voor onze spieren of gewrichten. Je kan dan last krijgen van een frozen shoulder – wat ervoor zorgt dat de beweging in je schouder sterk wordt beperkt.

Wat te doen bij een frozen shoulder?

Een frozen shoulder duurt gemiddeld een jaar, maar dit kan uiteraard variëren per persoon. In sommige gevallen is er sprake van herstel na enkele maanden, terwijl het in andere gevallen jaren kan duren. Het is belangrijk om tijdig bij de huisarts te komen als je vermoedt dat je een frozen shoulder hebt. Deze zal dan samen met jou kijken wat de beste behandeling is. Vaak wordt er gekozen voor fysiotherapie, maar in sommige gevallen kan ook een operatie nodig zijn.

Het is dus belangrijk om goed op de gevolgen van je bewegingen te letten. Soms zijn er oefeningen die niet goed zijn voor onze spieren of gewrichten. Als je last krijgt van een frozen shoulder, weet dan wat je moet doen!

Wat kan een fysio doen aan een frozen shoulder?

Een frozen shoulder is een klacht die ontstaat doordat de beweging in je schouder sterk wordt beperkt. Deze klacht kan heel vervelend zijn en ervoor zorgen dat je niet meer goed kunt bewegen. Fysiotherapie kan dan een goede oplossing zijn. De fysiotherapeut zal samen met jou kijken wat de beste behandeling is. Vaak wordt er gekozen voor specifieke oefeningen, maar soms is een operatie nodig. Het is dus belangrijk om goed op de gevolgen van je bewegingen te letten! Wanneer je dit doet, zul je er sneller vanaf zijn.