Straaltjezon
Image default
Sport

Haal het maximale uit je training met het SYMBIONT Smart Body Device!

Ben je op zoek naar een geavanceerd apparaat dat je fitness naar een hoger niveau kan tillen? Maak kennis met het SYMBIONT Smart Body Device. Dit slimme apparaat biedt een schat aan informatie en metingen om je fitness te optimaliseren met behulp van EMS (elektrische spierstimulatie) apparatuur. Benieuwd naar de beschikbare gegevens en de voordelen van trainen met de SYMBIONT? Lees dan snel verder!

Hoe kan de fitness worden geoptimaliseerd met behulp van het SYMBIONT Smart Body Device?

Het SYMBIONT Smart Body Device biedt verschillende gegevens om de fitness te optimaliseren met behulp van EMS apparatuur. Met behulp van het apparaat kunnen de volgende gegevens worden verzameld:

 • Body Composition: Het apparaat maakt gebruik van BIA-analyse om het water-, spier- en vetpercentage van het lichaam te meten.
 • Spieractiviteit (EMG): Het apparaat kan de spieractiviteit meten door middel van elektrische stimulatie.
 • Bewegingen: Het apparaat maakt gebruik van versnellingssensoren om de bewegingen van het lichaam te meten.
 • Hartfrequentie (ecg): Het apparaat kan de hartfrequentie meten via een elektrocardiogram.
 • Hartfrequentievariabiliteit (HRV): Het apparaat kan de variabiliteit van de hartfrequentie meten, wat informatie geeft over de toestand van het autonome zenuwstelsel.
 • Beschikbare trainingsgegevens als referentie: Het apparaat kan trainingsgegevens verzamelen en deze als referentie gebruiken om de voortgang en prestaties te evalueren.

Met behulp van deze gegevens kan de fitness worden geoptimaliseerd door middel van gerichte spierstimulatie en aanpassing van de training aan individuele doelen. De app geeft een overzicht van de relevante gegevens van het lichaam voorafgaand aan de training, zodat de training effectief kan worden afgestemd op de behoeften van het lichaam. Het SYMBIONT Smart Body Device biedt dus een wetenschappelijke benadering om de fitness te verbeteren en resultaten te behalen met behulp van EMS apparatuur.

Wat zijn de voordelen van de training met de SYMBIONT?

De training met Symbiont biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Extra prikkels door EMS: de elektrische spierstimulatie zorgt voor extra stimulatie en verhoogt de intensiteit van de training.
 • Gepatenteerde droge elektroden: het gebruik van droge elektroden zorgt voor een comfortabele en aangename training.
 • Medisch gevalideerde stimulatieprogramma’s: de stimulatieprogramma’s zijn medisch gevalideerd en kunnen worden aangepast aan individuele behoeften.
 • Efficiënte training: de combinatie van EMS en metingen in realtime zorgt voor een efficiënte training.
 • Analyse van lichaams- en trainingsgegevens: de gegevens die worden verzameld tijdens de training kunnen worden geanalyseerd om de prestaties en de voortgang te evalueren.
 • Toegelaten als medisch product: de SYMBIONT is goedgekeurd als een medisch product, wat de veiligheid en effectiviteit ervan bevestigt.

Kortom, de SYMBIONT biedt geavanceerde gegevens en metingen tijdens de training en biedt verschillende voordelen om de training efficiënter en effectiever te maken.

https://www.symbiont360.com/nl