Straaltjezon
Image default
Gezondheid

Zelfliefde & zelfbeeld

HOU VAN JEZELF: een must voor zelfliefde en zelfbeeld

Jezelf accepteren met zowel je positieve als negatieve eigenschappen is al een eerste stap in de goede richting. Leer jezelf opnieuw kennen door innerlijke rust te ervaren en los te laten.

Vergeven en vergiffenis moet…
Vergiffenis schenken aan anderen en vergeef ook jezelf één van de belangrijkste aspecten van zelfliefde.
Vergeven en vergiffenis schenken aan anderen voor wat ze deden in heel belangrijk in een proces van zelfliefde. Als je anderen niet kan vergeven dan blijf je onbewust lijden. Laat los wat was en focus op de toekomst.

Jezelf vergiffenis schenken:
Soms moet je ook jezelf kunnen vergeven wat er in het verleden is misgelopen. Blijf niet achter met een schuldgevoel dat diep in je onderbewuste aan je zelfbeeld zit te knagen. Ban de negatieve schuldgevoelens en leer lessen uit de vroeger gemaakte fouten.

Zelfbeeld
Om van je zelfbeeld opnieuw te leren houden heb je veel zelfvertrouwen nodig. Ons zelfvertrouwen krijgt af en toe een deuk van anderen. De manier hoe je erop reageert is belangrijk. Blijf je in het negatieve hangen en stel je je daar vragen bij. Dan heb je nog heel veel zelfliefde nodig voor je van je zelfbeeld kan houden.

Zelfvertrouwen en acceptatie is de sleutel tot geluk
Jij hoeft niet te accepteren wat een ander zegt zolang je je zelf goed voelt en zolang je jezelf accepteert. Luister alleen naar jezelf want jouw gevoel is het juiste. Wat anderen zeggen of doen, laat er je slaap niet door. Door te blijven piekeren ontzeg je jezelf de kans om naar positieve gedachten te luisteren. En eens je in de neerwaartse spiraal hangt met negatieve gedachten, dan trek je helaas negatieve dingen aan.

De wet van de aantrekking:
Wat je denkt, trek je helaas aan. Probeer steeds positieve gedachten te formuleren om het negatieve volledig uit je denkpatroon te verwijderen

https://www.zoma-opleidingen.nl/