Straaltjezon
Image default
Bedrijven

Wellness voor jezelf

Lekker een dagje wellness voor jezelf houden? Dit kan natuurlijk in een wellness centrum, maar dat kan ook thuis. Het hoeft immers niet zo ingewikkeld te zijn. Als je dat leuk vindt, zou je ook iemand kunnen vragen om jou te masseren. Het is jouw wellness moment.

Gezichtsmasker en gezichtsborstel

Heerlijk even een gezichtsmasker nemen. Veel mensen kennen het weldadige effect van een gezichtsmasker. Niet iedereen weet wat een gezichtsborstel is. Een gezichtsborstel is een borstel die jouw make-up verwijderd. Je kunt er ook bijvoorbeeld cleanser mee op aanbrengen. Er zijn heel veel verschillende borstels te koop.

Zelf massage

Je kunt een ander vragen, maar je kunt ook jezelf masseren. Met een heerlijke massageolie kun je prima de tijd nemen voor jezelf. Heerlijk voor na het douchen of badderen. Zorg natuurlijk wel voor een goede massageolie die geschikt is voor jouw huid.

Gezond eten

Haal vooraf lekker fruit in huis en drink genoeg water. Eet het fruit langzaam en geniet van elke hap. Kortom, eet heel erg mindful. Hoewel je eigenlijk, zoals Eckhart Tolle zou zeggen, mindful niet zo’n hele handig term is. Aangezien je mind dan juist leeg is en niet vol.

Meditatie

Zet, als je dat wil een mediatie op of geniet eenvoudigweg van de stilte. Doe een paar kaarsjes en zorg ervoor dat niets of niemand jou kan storen. Zorg er dus voor dat je kinderen bijvoorbeeld bij een oppas zijn. Bescherm jezelf desnoods en doe jouw mobiel uit. Vind je dat een beetje heftig? Dan heb je het nog harder nodig, doe dan zeker jouw mobiel uit.

Wees creatief

Soms heb je voor jouw ontspanning juist eerst inspanning nodig. Dat zorgt ervoor dat je energie fijn gaat stromen. Ga bijvoorbeeld eens schilderen of iets dergelijks. Het maakt niet uit of je er nu verstand van hebt of niet. Koop een doek, verf en wat kwasten en begin. Het hoeft niet mooi te zijn. Als het goed is, ga je vanzelf een soort flow ervaren. Dit kan heerlijk ontspannend werken.