Straaltjezon
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten raamdecoratie

Binnen raamdecoratie zijn er talloze keuzes, opties en mogelijkheden. Door het grote aanbod is het kiezen van de juiste raamdecoratie niet makkelijk. Wat past bij jouw interieur? Wat voor stijl heb je in huis: ouderwets of juist erg modern en luxe? Zo zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen voordat je de juiste raamdecoratie kunt vinden. In deze blog lees je informatie over een aantal soorten raamdecoratie, de voordelen, verschillen en mogelijkheden van rolgordijnen en jaloezieën.

De mogelijkheden van een rolgordijn

Rolgordijnen zijn erg veelzijdige, diverse en veel biedende raamdecoratie. Rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende transparanties: verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stoffen. Al deze varianten hebben weer verschillende functies en opties.

Rolgordijnen zijn al vele jaren de favoriete raamdecoratie, ze passen goed in iedere huisstijl en hebben een mooie uitstraling. De verduisterende rolgordijnen zie je het vaakst in de slaapkamer. Ze verduisteren volledig en laten al het licht buiten. Vaak worden deze verduisterende rolgordijnen gecombineerd met verduisterende gordijnen of overgordijnen.

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn erg populair vanwege de combinatie tussen privacy en lichtinval. Je kunt namelijk niet door de stof heen kijken, waardoor je geen last hebt van nieuwsgierige voorbijgangers. Wel laten deze rolgordijnen genoeg licht door.  

Transparante rolgordijnen zijn echte sfeermakers. Deze rolgordijnen hebben een transparante stof waar je wel doorheen kunt kijken. Hierdoor zijn ze niet ideaal voor je privacy, wel filteren ze de felle zonnestralen, wat zorgt voor een warme gloed in huis. Heb je een mooi uitzicht naar buiten of een mooie tuin waar je op uitkijkt? Dan zijn de transparante rolgordijnen een ideale oplossing. Hierdoor verlies je namelijk nooit al je zicht naar buiten.

De verschillen in jaloezieën

Jaloezieën zijn speelse en gezellige raamdecoratie, ook kunnen ze een luxe, chique en stijlvolle sfeer met zich meebrengen. Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die eenvoudig te bedienen zijn via een koord. Zo kun je ze kantelen en spelen met je privacy en lichtinval. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen: pvc , aluminium en hout. Deze hebben weer verschillende voordelen, functies en bijzonderheden.

De pvc jaloezieën zijn een mooie toevoeging aan je interieur. Dankzij de houtnerf die eraan toe te voegen is hebben ze een echte houtlook. Ze zijn vochtbestendig en daarom erg populair in de keuken. De aluminium jaloezieën zijn, net zoals de pvc jaloezieën, vochtbestendig. Ze hebben een stijlvolle en strakke uitstraling en komen vaak voor in nieuwe en moderne huizen. De houten jaloezieën geven een klassiek en chic beeld, deze jaloezieën zijn erg veelzijdig en passen goed bij iedere huisstijl.