Straaltjezon
Image default
Mode en Kleding

Verkeerde maat bh?

Het eerste wat veel vrouwen doen als ze thuis de deur binnenstappen, is hun beha uittrekken. Maar moet een beha echt zo oncomfortabel zijn dat je hem niet meer wilt dragen? Nee, absoluut niet. Een bh die perfect past, mag nooit oncomfortabel aanvoelen. Vandaag gaan we dus bekijken hoe een bh NIET zou moeten passen en hoe je het probleem kunt oplossen.

 

Het maakt niet uit hoe goed je bh gemaakt is, als je de verkeerde maat draagt, zal hij nooit goed passen of aanvoelen. Als je pech hebt, kan een verkeerde maat leiden tot ongemak en pijnlijke schouders, een pijnlijke buste en rug. Om te controleren of je de juiste maat draagt, doe je een bh aan en kijk je naar jezelf in de spiegel. Hier zijn de tekenen waarop je moet letten om te zien wat je moet veranderen zodat je beha echt goed past.

 

Je bh is écht te groot als:

–          De cup kreukt. Als je een cup zonder vulling draagt, kan het materiaal in de cup kreuken als je een te grote maat draagt.

–          De borst rust niet tegen de onderkant van de cup. De onderrand van de cup, of het nu met draad is of een gewone naad, moet de onderkant van de borst volgen. Er mag geen lege ruimte zijn aan de onderkant van de cup.

–          De cup bedekt niet de hele borst. De beugel (of de cupnaad als je een beha zonder beugel draagt) mag niet tegen het borstweefsel aan de zijkant, onderkant of in het midden drukken. De hele borst moet in de cup passen.

 

Je bh is écht te klein als:

–          Er vormt zich een bolling boven de bovenkant van de cup. Als de borst over de rand van de cup uitsteekt en een extra ‘bobbel’ vormt, ook wel ‘dubbele borst’ genoemd, is de cup te klein voor uw buste.

–          De beugel scheidt de borsten niet. Als u een beugel-bh draagt en de beugel de borsten niet van elkaar scheidt, maar ‘bovenop’ de borsten ligt, is de cup te klein en te ondiep. In plaats daarvan worden de borsten in het midden samengedrukt en duwt de beugel de beha van het lichaam af.

–          De cup bedekt niet de hele borst. De beugel (of de cup naad als je een beha zonder beugel draagt) mag niet tegen het borstweefsel aan de zijkant, onderkant of in het midden drukken.

 

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/verkeerde-bh-maat/