Straaltjezon
Image default
Eten en drinken

Gezondheidsvoordelen van Lion’s mane

Lion’s mane is ook bekend als Hericium Erinaceus. Het is een paddenstoel die vaak de koning van de medicinale paddenstoelen wordt genoemd en al eeuwenlang in de Chinese geneeskunde wordt gebruikt. Lion’s Mane is niet alleen heerlijk, maar biedt ook veel gezondheidsvoordelen die je algehele welzijn kunnen helpen verbeteren.

Goed voor het functioneren van de zenuwen

Lion’s mane is rijk aan verschillende belangrijke voedingsstoffen die de gezondheid en functie van de zenuwen ondersteunen. Deze omvatten vitamine B1 die het lichaam helpt glucose uit koolhydraten te synthetiseren en om te zetten in energie. Het bevat ook vitamine B2 dat gezond zenuwweefsel en pantotheenzuur ondersteunt. Het bevat verder mineralen zoals zink en koper.

Verbetert de geestelijke gezondheid

Naast de gezondheidsvoordelen voor de hersenen en het zenuwstelsel, is aangetoond dat lion’s mane ook positieve effecten heeft op de geestelijke gezondheid en depressie. Onderzoekers ontdekten dat lion’s mane de cognitieve functie verbetert en depressieve symptomen vermindert door de zenuwgroeifactor of NGF bij muizen te verhogen. NGF wordt van nature door het menselijk lichaam geproduceerd, maar neemt af met de leeftijd. Deze studie suggereert dat het aanvullen met lion’s mane een deel van de mentale achteruitgang die gepaard gaat met ouder worden kan helpen omkeren.

Ze zijn ontstekingsremmend

Lion’s mane kan zweren helpen voorkomen en al aanwezige zweren genezen. Het kan in de eerste plaats ook helpen voorkomen dat zweren optreden door de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Lion’s mane bevat bèta-glucanen, dit zijn polysachariden die helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Als gevolg hiervan hebben mensen die last hebben van allergieën of auto-immuunziekten veel baat bij het consumeren van deze paddenstoel. Het kan ook worden gebruikt voor de behandeling van reumatoïde artritis en andere ontstekingsaandoeningen.

Beschermt tegen de ziekte van Alzheimer

Je bent misschien al op de hoogte van de vele gezondheidsvoordelen van lion’s mane, maar wist je dat ze ook kunnen helpen om de ziekte van Alzheimer te voorkomen? Onderzoekers ontdekten dat deze paddenstoel de cognitieve functie bij muizen kan verbeteren door de zenuwcel-verbindingen te vergroten. De verbindingen die in deze paddenstoel worden aangetroffen, kunnen de oxidatieve stress-niveaus verlagen. De studie impliceert ook dat lion’s mane de stemming kan verbeteren bij ouderen met een milde cognitieve stoornis.

Lion’s mane is geweldig om in je dieet op te nemen

Lion’s mane is een geweldige paddenstoel om in je dieet op te nemen. Het bevat een goede hoeveelheid eiwitten, vitamine D en ijzer. Bovendien zijn ze ook een goede bron van selenium, wat belangrijk is voor de schildklierfunctie en de gezondheid van het immuunsysteem. Hoewel er nog geen bewezen medicinale toepassingen voor deze paddenstoel zijn, wordt hij door traditionele kruidkundigen gebruikt om depressie te behandelen vanwege het hoge serotoninegehalte. Serotonine is een neurotransmitter die de stemming regelt.