Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Dit is waarom iedereen zou moeten tuinieren

Dit is waarom iedereen zou moeten tuinieren

Er is niet zo lekker als genieten van de zomer in je eigen prachtige tuin, waar je hard voor gewerkt hebt. Mensen met de zogenoemde groene vingers weten dat het aanleggen en onderhouden van een tuin behoorlijk veel tijd en energie kan kosten. Dit klinkt misschien als een hele opgave, maar eigenlijk is het heel erg leuk. In dit blogartikel zullen we je meer vertellen over de redenen waarom het werken in de tuin zo ontzettend leuk is.

 

Super ontspannend

Op een vrije dag met het zonnetje erbij is er niets zo lekker als een middag in de tuin werken. Zeker wanneer de afgelopen tijd op kantoor erg druk en hectisch zijn geweest. In de tuin kun je even alles loslaten en helemaal tot rust komen. Als je eenmaal hebt besloten waar je mee bezig wil in de tuin, kun je zo een aantal uurtjes vullen. Veel mensen ervaren meer energie en geluk na het werken in de tuin en dat is helemaal niet gek als je het ons vraagt. Er is geen enkele plek zo lekker als de tuin en wij zijn er het liefst de hele dag.

 

Er is altijd wat te doen

Voor sommigen is het misschien frustrerend, maar eigenlijk is het een zegen. Omdat de tuin een levend iets is zal het werk nooit op raken. Het onkruid in de tuin groeit enorm snel en daarom is het vaak nodig om het te wieden, vooral in het voorjaar als alles zo snel groeit. Met het werk in de tuin verbrandt je al snel 300 calorieën per uur, dat staat gelijk aan een stevig wandeltempo. Het onkruid kan ook in jouw gazon zorgen voor een viltlaag, deze moet verwijderd worden. Het gazon verticuteren is dan een belangrijke taak. Door deze laag van dood onkruid te verwijderen geef je het gras meer ruimte om te ademen. Bij Ecostyle wordt je graag geholpen hoe je dit het beste kan doen.

 

https://ecostyle.nl/