Straaltjezon
Image default
Auto’s en Motoren

Ga jij op fietsvakantie in Nederland? Lees hier de belangrijkste tips

Sta jij op het punt om in Nederland op fietsvakantie te gaan? Lees hier alle fietsvakantie Nederland tips. Hierdoor weet je zeker dat je met alles rekening houdt en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.  

Juiste fiets die comfortabel zit 

Als je op fietsvakantie gaat is het vanzelfsprekend dat je een comfortabele fiets nodig hebt. Je zit immers minimaal 50 kilometer per dag op de fiets en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden. Heb jij nog geen comfortabele fiets met een lekkere gel zadel? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de fietsen van Batavus. De fietsen van Batavus zijn over het algemeen geschikt voor een heerlijke rustige fietsvakantie. Wil jij een iets actievere vakantie? Dan is het weer aan te raden om te kijken naar een racefiets. 

Oefen alvast 

Heb jij iets gepland met je vrienden? Dan is het van groot belang dat je van tevoren alvast gaat oefenen. Zoals reeds beschreven zul je per dag 50 kilometer fietsen. Als je besluit om niet te oefenen zul je het enorm zwaar krijgen. Probeer daarom altijd een aantal weken van tevoren goed in te fietsen zodat je enerzijds kan wennen aan je fiets en anderzijds kan wennen aan de afstand die je dagelijks tijdens je vakantie moet afleggen. 

Zorg voor een accommodatie 

Heb jij een heel plan uitgestippeld, dan is het van tevoren goed om de accommodatie vast te zetten. Het is namelijk vervelend als je achteraf iets moet regelen en bij aankomst blijkt dat jouw kamer niet meer beschikbaar is. Om verrassingen te voorkomen is het advies om van tevoren jouw kamer te boeken zodat je zeker weet dat je heerlijk tot rust kunt komen na een intensieve fiets dag.