Straaltjezon
Image default
Auto’s en Motoren

Car Tuning – een geweldige bron voor het wijzigen van uw auto

Wat is een auto-tuning? Een autotuning wordt uitgevoerd wanneer u de instellingen en parameters in een CARS-ECU (elektronische besturingseenheid) wijzigt. Over het algemeen wordt autotuning gebruikt om de prestaties, het hanteren, de kracht of beide van een motor als de banden te vergroten. Je kunt ook een motorfiets afstemmen om een krachtigere uitlaat te krijgen. Dit wordt aangeduid als uw motor afstemmen.

  

Enkele van de meest populaire business auto’s die zijn gewijzigd om sportwagens, raceauto’s en convertibles zoals Hollywood-voertuigen op te nemen. Deze auto’s ondergaan uitgebreide wijzigingen die veel verschillende componenten omvatten, zoals suspensies, motoren, uitlaten, tuning, enz. Andere auto’s die weinig wijziging vereisen, omvatten importauto’s, coupes en minivans. Tuning kan worden gedaan aan bijna elk type voertuig, maar meestal is er behoefte aan voertuigen die hoge prestaties kunnen ondersteunen of op hoge snelheden kunnen worden uitgevoerd.

 

Naast de soorten modificaties die aan voertuigen kunnen worden aangebracht, moeten andere factoren worden overwogen voordat er wijzigingen worden aangebracht. De primaire overweging is wettelijke vereisten. Veel staten hebben wetten die de tuning van het voertuig reguleren, zodat individuen geen onprofessionele wijzigingen in hun voertuigen uitvoeren. Er zijn enkele staten die geen wetten hebben tegen het wijzigen van uw voertuig zolang u het niet gebruikt voor het racencompetitie.

Het is erg belangrijk om uw staatswetgeving te controleren voordat u aanpassingen begint.

 

Tuning is niet alleen beperkt tot auto’s. Veel auto’s, zoals boten en motorfietsen kunnen ook worden gewijzigd om de prestaties te verbeteren of om het een uniek uiterlijk te geven. Motorfietsen kunnen ook worden gewijzigd om de rijder een beter gevoel te geven en het voertuig veel sportiever te maken. Gemotoriseerde auto’s die worden gewijzigd, kunnen worden gezien als voertuigen die voornamelijk zijn voor plezier en voor transport, maar ze kunnen ook worden gewijzigd voor uiterlijk en prestaties.

 

Het meest voorkomende modificaties dat op een voertuig kan worden gemaakt, is het motorpormelen. Dit type modificatie wordt meestal gedaan om de pk te vergroten en om de efficiëntie van een motor te verbeteren door de verbranding en het afnemende brandstofverbruik te verhogen. Het afstemmen van een motor kan zowel mechanisch als chemisch worden uitgevoerd. Mechanische wijzigingen omvatten het wijzigen van de lengte van de cilinderkleppen en het wijzigen van de duur van de brandstofpomprotors. Chemische modificaties kunnen dingen omvatten zoals het introduceren van meer zuurstof in de verbrandingskamer en het verminderen van de grootte van de brandstoftanks.

 

Intake-tuning omvat veranderingen in het inlaatsysteem. Dit type modificatie voegt meestal een soort beperking toe aan de inlaatpoorten, zodat er extra lucht in kan worden getrokken. Dit wordt meestal gedaan door grotere innames te installeren en door het luchtfilter te veranderen. Soms kunnen aftermarket-inlaatsystemen ook achteraf worden ingesteld met vooraf gemaakte blokken en vervolgens worden aangepaste luchtfilters aan hen toegevoegd. Performance-innames kunnen soms extra onderdelen bevatten zoals mounts voor aangepaste roosters, katalytische converters, uitlaatsysteemonderdelen en meer.

Kijk voor meer informatie eens op de site van: SlimBusiness