Straaltjezon
Image default
Bedrijven

Dekbed maten: Hoe kiest u de juiste maat voor uw bed?

Dekbed maten: Hoe kiest u de juiste maat voor uw bed?

Dekbedden komen voor in allerlei verschillende soorten en Dekbed maten. En dit roept al snel de vraag op: Hoe groot moet een dekbed zijn? In deze blog leggen wij dat aan u uit.

Welke maat dekbed heb ik nodig?

Allereerst is het goed om te weten dat de meeste dekbedden verkrijgbaar zijn in diverse verschillende breedtes en lengtematen voor 1-persoons of 2-persoons bedden. De voor u geschikte dekbed maat hang af van het soort bed wat u heeft en uw lichaamslengte. In de meeste gevallen is het zo dat u er ongeveer van uit kan gaan dat uw dekbed 60 cm breder moet zijn dan het matras en minimaal 40 cm langer dan uw lengte.

Maten 1-persoons dekbed

Ook bij 1-persoons dekbedden zijn er verschillende breedtes mogelijk. Denk aan: 70 cm, 80 cm, 90 cm en 1 meter. Ondanks deze opties is de gemiddelde breedte van een 1-persoons dekbed bijna altijd 140 cm en kan er gekozen worden voor een lengte van 200 of 220 cm. Bent u langer dan 1,80m? Dan is het raadzaam om een lengte van 220 cm te nemen.

Maten 2-persoons dekbed

Om de breedte te bepalen van een 2-persoons dekbed, neemt u de breedte van uw matras en telt daar dan 60 cm bij op. Dus om het voor u nog wat verduidelijken geven wij u nog enkele voorbeelden. Voor een wat kleiner 2-persoons bed van 140 cm kiest u voor een dekbed van 200 x 200 cm of iets langer dekbed van 200 x 220 cm. Heeft u een groter bed van 160 cm raden wij een lits-jumeaux dekbed van 240 cm breed aan.

Lits-jumeaux dekbed

Een lits-jumeaux dekbed is heel simpel gezegd een extra breed bed dat uit twee aparte 1-persoons matrassen kan bestaan. Hierdoor heeft u dus een breder dekbed nodig dan bij een normaal 2-persoons dekbed. Standaard maten zijn 240 x 200 cm en 240 x 220 cm. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een ‘lits-jumeaux extra’ deze is 260 x 220 cm breed.

https://dekbedenzo.nl/