Straaltjezon
Image default
Bedrijven

De voordelen van zonnepanelen

Je ziet ze op steeds meer daken liggen, de zonnepanelen. Ze zijn enorm populair aan het worden omdat ze steeds goedkoper zijn aan het worden. Zonnepanelen worden op het dak geïnstalleerd en werken op zonne energie. Als de zonnestralen op de panelen komen dan komt er spanning op de bovenste laag. Deze spanning wordt omgezet naar stroom. Stroom gaat naar de omvormer en deze dat dan weer om naar wisselspanning. Dit kan je dan als elektriciteit gebruiken in je huis.

 

Voordelen zonnepanelen

Door zonnepanelen te installeren wek jij je eigen elektriciteit op. Dit zorgt er voor dat jij minder energie hoeft af te nemen bij jouw energieleverancier. Dit bespaart dan weer in de maandelijkse kosten. In de zomer kan het zelfs zo zijn dat jij helemaal geen stroom van de leverancier hoeft af te nemen, maar dat jij je huis kan voorzien van stroom die door jezelf is opgewekt. In de eerste paar jaar ben je natuurlijk nog bezig met het terug verdienen van de investering, maar al snel kan het echte besparen beginnen. Naast dit wordt je huis ook meer waard door zonnepanelen. Dat komt omdat zonnepanelen zorgen voor een beter energie label. De koper profiteert namelijk van de lage energie kosten en hoeft geen investering in zonnepanelen meer te doen.

 

Milieuvriendelijke energie

Als je stroom opwekt via zonnepanelen dan gebruik je een duurzame vorm van energie. Deze energie is beter voor het milieu dan de stroom die door de meeste energie leveranciers wordt opgewerkt. Stroom van zonnepanelen wordt ook wel groene stroom genoemd. Ook is de energie van zonnepanelen schonere energie. Bij het opwekken van deze energie komt geen CO2 vrij. Het helpt om het broeikaseffect tegen te gaan en bespaart ongeveer 60 kg aan CO2 per m² zonnepaneel per jaar.  

 

Zonnepanelen kopen

Gemiddeld kosten 6 zonnepanelen ongeveer 3.500 euro. Echter kan je de BTW van zonnepanelen terugvragen. Zo bespaar je ongeveer 21%. Dus je betaalt voor 6 zonnepanelen uiteindelijk ongeveer 2.800 euro. Jaarlijks brengen 6 zonnepanelen ongeveer 250 euro op. Dat betekent dat je binnen 8 jaar je zonnepanelen hebt terugverdient. De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar, dus je kan ongeveer 13 jaar winst maken!

 

https://vergelijksolar.nl/