Straaltjezon
Image default
Bedrijven

Rolgordijnen: verkrijgbaar voor elke raampartij!

Rolgordijnen zijn al jarenlang een erg populair soort raamdecoratie. Rolgordijnen zijn erg praktisch, sfeervol, voordelig en enorm veelzijdig. Daarnaast passen rolgordijnen op vrijwel elk raamtype. Ben jij benieuwd voor welke raamtypes rolgordijnen verkrijgbaar zijn? Dat lees je in deze blog!

Rolgordijnen voor draai-kiepramen

Tegenwoordig zie je draai-kiepramen veel terug in huizen die recent gebouwd of verbouwd zijn. Er is een ruim aanbod aan rolgordijnen voor draai-kiepramen. Deze rolgordijnen zijn eenvoudig te monteren door te boren of te plakken. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Hou bij het inmeten rekening met de klink van het raam die uitsteekt. Het is namelijk het mooiste om het rolgordijn achter de klink te verwerken.

Rolgordijnen voor dakramen

Velux dakramen komen in de meeste woningen voor. Ook dit raam wil je bekleden met raamdecoratie. Hiervoor zijn er speciale dakraam rolgordijnen. Het is hier belangrijk dat het rolgordijn op spanning hangt en daardoor perfect aansluit op het raam. Hierdoor krijg je geen kieren en kun je je kamer volledig verduisteren. Ook erg handig als je een dakraam in je slaapkamer hebt.

Rolgordijnen voor kleine raampartijen

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende maten. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor kleinere ramen. Rolgordijnen zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf 35 cm breed en 55 cm hoog. Ze zijn dus ideaal voor je kleinere ramen in huis.

Rolgordijnen voor grote raampartijen

Vaak zijn rolgordijnen maar tot een bepaalde lengte en breedte beschikbaar. Toch zijn rolgordijnen ideaal voor grote raampartijen. Je kunt er namelijk altijd voor kiezen om meerdere rolgordijnen naast elkaar te hangen zodat de rolgordijnen als nog het hele raam bedekken.

Veel verschillende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stoffen. Zo heb je de keuze uit verduisterend, lichtdoorlatend en transparant. Verder heb je de keuze uit veel verschillende kleuren voor je rolgordijn. Er is dus altijd een rolgordijn dat voldoet aan jouw wensen en past bij jouw interieur. Verder heb je nog een aantal andere opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt je rolgordijn samenstellen zoals jij dat wilt.

Voor vrijwel elk soort raam is er een passende oplossing. Zo zie je maar weer dat rolgordijnen altijd handig zijn als raamdecoratie in welke ruimte dan ook. Ze bieden je veel vrijheid. Er is altijd een rolgordijn dat past bij jouw interieur door de vele keuzeopties die je hebt.