Straaltjezon
Image default
Huishoudelijk

Hoe je het snelst van een stroomstoring afkomt

Een stroomstoring is natuurlijk erg vervelend. Als je een stroomstoring hebt dan kun je geen gebruik maken van het stroom. Als je geen gebruik kunt maken van stroom dan vallen veel van je dagelijkse verantwoordelijkheden en bezigheden weg. Je kan bijvoorbeeld niet meer koken, de was niet meer doen, geen thee meer zetten, geen televisie meer kijken, je telefoon niet meer opladen, je laptop niet meer opladen en nog veel meer niet. Als je een stroomstoring hebt dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen en hoe je dit zo snel mogelijk kan verhelpen en voorkomen.

Dit moet je doen bij een stroomstoring

Een stroomstoring oplossen begint bij de stroomstoring zelf. Zet bij een stroomstoring daarom gelijk de hoofdschakelaar om als dat nog niet is gedaan. De volgende stap is om alle apparaten die zijn aangesloten op een stopcontact uit het stopcontact te halen. De apparaten moet je controleren op schade, omdat dit een probleem is wat je zelf kan oplossen. Bij schade hoef je het apparaat niet meer aan te sluiten, maar de rest wel. Alle andere apparaten kan je weer aansluiten op de stopcontacten. Als de stroom op gegeven moment weer uitvalt dan kan het laatst aangesloten apparaat schade hebben. Vervang het defecte apparaat dat voor de stroomstoring zorgt.

Zo voorkom je een stroomstoring

Een stroomstoring is niet helemaal te voorkomen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om de kans op een stroomstoring te verminderen. De kans op een stroomstoring kan je verminderen door alleen apparaten aan te schaffen met een CE-label. Apparaten met een CE-label voldoen aan de minimale eisen voor elektriciteitskabels. Een apparaat met een CE-label is al voldoende maar een apparaat met een KEMA of een VDE-keurmerk zijn nog beter. Apparaten met een van deze keurmerken zijn uitvoerig getest. 

 

 

Gerelateerde artikelen

Chip key technologie begrijpen

Informatiegids voor het kopen van de beste waterkoker