Straaltjezon
Image default
Huishoudelijk

Mussen zijn niet zo onschuldig als je denkt

Het is gemakkelijk om de dreiging van gewone mussen over het hoofd te zien. Deze kleine zangvogels kunnen u aanzienlijke schade aanrichten die onomkeerbaar kan zijn als ze niet onmiddellijk wordt aangepakt! Of het nu gaat om het verzorgen van uw huis of uw bedrijf, u moet zich voorbereiden op mogelijke gevaren om uzelf te beschermen tegen verliezen. Een schijnbaar onschuldige bedreiging die de meeste mensen over het hoofd zien, is die van de gewone mus. Deze kleine zangvogels vormen een ernstig risico voor verzwakking van de infrastructuur en voor de gezondheid van mensen.

Mussen vormen een ernstige bedreiging voor het milieu, je ziet dan ook steeds meer partijen kiezen voor anti vogelpinnen. Hun dieet, sociaal gedrag en nestpatronen hebben allemaal invloed op hoe ze hun omgeving beïnvloeden, wat kan worden gezien als een van de vele bedreigingen die mussen vormen.

Parasieten & Ziekten

Net als veel andere vogels dragen mussen ook verschillende parasieten op hun lichaam en brengen ze ziekteverwekkende bacteriën over via hun uitwerpselen. Net als salmonellose en coccidiose zijn sommige van deze ziekten vooral schadelijk voor kinderen en ouderen, die helaas meer vatbaar zijn voor infecties.

Mussenkeutels bevatten ook urinezuur, dat autolak en dakbedekking kan aantasten. Het repareren van deze ongemakken kan op de lange termijn een deuk in uw portemonnee veroorzaken.

Alarmerend sociaal gedrag

Mussen zijn een van de meest voorkomende plaagvogels in de wereld. Ze worden meestal gezien als enorme kuddes omdat ze samenleven en in kolonies broeden. In tegenstelling tot andere plaagvogels zijn ze extreem sociaal, wat ze bijzonder problematisch maakt omdat hun dreiging groter wordt naarmate het aantal toeneemt.

Als je een of enkele mussen rond je gebouw ziet, moet je er rekening mee houden dat er zijn er minstens honderd meer in de buurt.

Diverse voeding

Mussen hebben een gevarieerd dieet dat bestaat uit van alles, van zaden en kleine insecten tot stukjes voedsel. Door hun aaseterneigingen komen ze in de buurt van bewoonde gebieden waar ze veel afvalbergen en vuilnisbakken kunnen vinden.

Omdat mussen zo dicht bij stadscentra en dichtbevolkte buurten wonen, kunnen ze gemakkelijk de ziekten en parasieten die ze bij zich dragen, overbrengen .

Gevaarlijke nestpatronen

Omdat ze klein van formaat zijn, nestelen mussen het liefst in kleine gesloten ruimtes. Ze nestelen meestal in schoorstenen, spanten en onder de dakrand van daken. Vanwege hun sociale karakter bouwen mussen dikke nesten, die leidingen en ventilatiekanalen effectief afsluiten.

De blokkades beschadigen de functionaliteit en vormen een ernstig brandgevaar, vooral in schoorstenen en kanalen. Laadperrons en magazijnen zijn enkele gemeenschappelijke ruimtes waar mussen de neiging hebben om te nestelen.

Tot slot

Mussen lijken op het eerste gezicht misschien niet gevaarlijk, maar hun aanwezigheid kan nadelig zijn voor u, uw werknemers en uw vermogen. De reparatiekosten voor langdurige schade veroorzaakt door mussen wegen ruimschoots op tegen de kosten van het opzetten van de juiste maatregelen om te voorkomen dat ze gaan nestelen.

Als zodanig is het voordelig om de hulp in te roepen van professionele vogelbeschermingsdiensten , waarmee u nesten en uitwerpselen kunt opruimen en ervoor kunt zorgen dat u zich in de toekomst geen zorgen meer maakt over ongedierte.