Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Zo kies jij de juiste Philips keukenmachine

De juiste keukenmachine voor de keukenmachine

Het kiezen van de beste Philips keukenmachine voor jouw behoeften kan een beetje overweldigend aanvoelen. Misschien gebruik je al een ouder of kleiner model en probeer je te beslissen of je moet upgraden naar een model met nieuwere functies. Of misschien wil je gewoon een keukenmachine toevoegen aan je repertoire om je te helpen in de keuken.  De belangrijkste punten om te overwegen zijn welke capaciteit keukenmachine je nodig hebt, welke functies het belangrijkst voor je zijn en hoeveel je bereid bent te investeren.

De grootte

Een eerste stap is het bepalen van de hoeveelheid voedsel die je in één keer wilt kunnen verwerken en waar je de keukenmachine wilt opbergen. Welk formaat je ook kiest, het is belangrijk dat je hem op een handige plaats opbergt zodat je er gemakkelijk bij kunt!  Als je vaak kleine batches ingrediënten moet verwerken, kun je overwegen een mini-cooker aan te schaffen – zelfs als je een grote versie hebt. Een mini-model kan kleinere hoeveelheden efficiënter verwerken en is dankzij het kleinere formaat gemakkelijker te verplaatsen, op te bergen en schoon te maken.  Ze zijn perfect voor kleine klusjes zoals het hakken van een ui, het maken van een kopje dressing of pesto, of het hakken van noten.  Als je voor grotere groepen mensen kookt, meerdere batches deeg maakt of een keukenmachine wilt die extra taken aankan, zoals raspen en snijden, kun je het beste voor een groter model met een grotere werkbak gaan. Onze tip: Het is altijd het beste om de grootte van de kom iets te vergroten als je niet zeker bent om extra flexibiliteit bij het koken mogelijk te maken.

Kooktaken

Het is belangrijk om na te denken over het soort kooktaken waar je de keukenmachine het liefst voor zou willen gebruiken.  Een keukenmachine is het beste gereedschap om snel dingen te hakken en te pureren die met de hand wat lastiger te doen zijn.  Sommige modellen bieden extra functies zoals raspen, spiraalvormige groente opties en messen met variabele breedte die het snijden van een mandoline nabootsen. Keukenmachines zijn ook ideaal voor het mengen van zachte of natte ingrediënten zoals tomaten voor pastasaus, het maken van pizzadeeg of voor het bereiden van zelfgemaakte mayonaise en vinaigrettes.

Budget

De prijzen voor keukenmachines lopen sterk uiteen. Daartussenin is er nog genoeg te krijgen, vooral als je de keukenmachine niet vaak zult gebruiken. Als je nadenkt over hoeveel je wilt uitgeven, krijg je de meeste waar voor je geld qua eigenschappen en afmetingen en kun je de modellen uitkiezen die het beste bij je passen.  Sommige laaggeprijsde grote modellen leveren zwakke prestaties, voelen instabiel aan en maken veel lawaai.  

 

Waar moet je op letten bij een keukenmachine?

In de basis bestaat een keukenmachine uit een kom die op een gemotoriseerde as zit die een S-vormig mes in de kom laat draaien om te hakken. Maar er zijn nog veel meer belangrijke functies waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de beste keukenmachine voor jou.