Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het inrichten van jouw gloednieuwe restaurant

Tips voor het inrichten van jouw gloednieuwe restaurant

Je bent de grote stap aangegaan en je hebt een pand gekocht om een restaurant op te zetten, maar je weet niet waar je moet beginnen met de inrichting. Waar begin je? In deze blogs zullen we je vijf tips geven over hoe jij jouw project in kunt richten op een simpele maar prachtige manier!

 

Setting

Maak voordat je begint met het inrichten van jouw restaurant een plattegoed van de indeling van het restaurant. Op deze manier kun je precies bekijken hoe je jouw restaurant zo praktisch mogelijk kunt inrichten on voldoende loop- en beweegruimte voor gasten en medewerkers te creëren.  

 

Verlichting

Verlichting is één van de belangrijke sfeermakers in een interieur. Voor een restaurant raden wij je aan om te gaan voor sfeervolle, maar zachte verlichting. Denk aan lampen die je kunt dimmen, zo kun je na sluitingstijd de lichten feller maken om de zaak goed schoon te maken. Op ieder moment kun je de verlichting aanpassen naar de gewenste warmte. 

 

Wees uniek 

Zorg ervoor dat je unieke elementen toevoegt aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan kunst, maar ook fotobehang dat de historie van het bedrijf afbeeldt kan een goede toevoeging zijn. Dat wordt de echte eyecatcher van het interieur van jouw horecagelegenheid. Plaats deze elementen bij voorkeur bij de entree of de hal, of bijvoorbeeld een plek waar mensen vaak langslopen. 

 

Comfortabel

Wanneer je zelf lekker uit eten gaat, vind je het prettig om op comfortabele stoelen te zitten. Dat willen jouw gasten natuurlijk ook. Wanneer je oncomfortabele stoelen hebt, zullen mensen minder snel terugkomen of jouw restaurant aanraden bij anderen. Probeer daarom meerdere soorten stoelen uit om de perfecte stoelen voor jouw restaurant uit te kiezen!

 

Een goede akoestiek

Een restaurant dat ontzettend galmt is niet fijn voor jouw klanten trekt niet bepaald gasten aan om een avondje te dineren. De reden om uit eten te gaan is om te kunnen kletsen met jouw gezelschap zonder de aangrenzende tafels te kunnen horen. Dit geruis kan voor veel ergernis zorgen bij mensen, waardoor ze niet zo snel terug zullen komen om te dineren. Verbeter de akoestiek van de ruimte door vloerbedekking of meubilair. Zo kunnen jouw gasten ongestoord van hun diner genieten!

 

https://katoprojecten.nl/