Straaltjezon
Image default
Bedrijven

De beste voorbereiding op uw hypotheekgesprek

Ben jij opzoek naar uw droomhuis? Of ga je voor het eerst een huis kopen in Amersfoort of omgeving? Dan is het superbelangrijk om geïnformeerd te worden wat jij eigenlijk precies kan lenen. Het is dan ook uiterst belangrijk dat u, uzelf goed voorbereid op uw hypotheek gesprek(ken). Ervaart u zichzelf als niet al te sterk in financiële kennis? Dan zal ik als ik uw was deze tekst aandachtig doorlezen!

 

Bent u een zelfstandig ondernemer?

Bij het afsluiten van een hypotheek hoeft u niet altijd een vast contract te hebben. Zo kunt u bij uw werkgever een intentieverklaring aanvragen, dit kan al voldoende zijn voor de partij waar u uw hypotheek wilt afsluiten. Vele mensen denken helaas nog steeds dat je niet kan lenen als zelfstandige ondernemer, terwijl dit niet van de partij is.

Hypotheek voordeliger bij een energiezuinige woning?

Wanneer een woning beschikt ober een energielabel A, dan is er een erg grote kans dut u extra rentekorting krijgt op uw hypotheek aanvraag. Heeft u een plan om uw woning volledig te verbouwen en gaat u duurzaamheidsmaatregelen verrichten? Dan is er een grote kans dat u voor deze reden, meer kunt lenen in uw hypotheek. Doormiddel van uw geleende geld zou u uw woning kunnen isoleren of zonnepanelen aanschaffen voor uw woning. 

U heeft al een hypotheek?

U heeft al eens of vaker een huis gekocht, dan kijkt u naar welke type hypotheekvorm bij uw situatie past. U bespreekt tijdens het hypotheek gesprek over wat er gebeurt met uw huidige hypotheek. In de meeste gevallen kunt u een deel van de al bestaande hypotheek meenemen, dit geld tot maximaal de helft van de waarde van uw nieuwe woning. Ook wordt er gekeken naar de bestaande overwaarde.

Overwaarde

Veel mensen begrijpen het begrip overwaarde niet, de overwaarde is het verschil tussen de waarde van uw woning en de hoogte van uw hypotheek. Stel uw woning heeft een waarde van €380.000 en u heeft op het heden een schuld bij uw hypotheek van €180.000. Dan rekent u de overwaard uit doormiddel van de schuld van uw hypotheek af te trekken bij de waarde van uw woning, in dit voorbeeld is de overwaarde €200.000.

U gaat voor een nieuwe woning in Amersfoort kijken? Dan heeft u een professioneel makelaars bureau nodig, om uw aankoop vlekkeloos te laten verlopen. Gelukkig zit Margitte Schoof Makelaardij in Amersfoort! Dit makelaars bureau is geschikt voor elke uitdaging die u maar kunt bedenken, neem contact op met Margitte Schoof Makelaardij voor meer informatie en wellicht koopt u een woning met ondersteuning van Margitte Schoof!

 

https://www.schoofmakelaardij.nl/