Straaltjezon
Image default
Woning en Tuin

De beste oplossingen voor verstoppingen in de leiding

Heb je last van verstopte leidingen of rioolproblemen? Dan wil je het liefst zo snel mogelijk een rioolservice laten komen. Een rioolservice kan namelijk met een professionele blik de leidingen controleren en eventueel repareren. Goossens rioolservice in Breda is altijd direct beschikbaar. Lees hier meer over verstopte leidingen, de oorzaken en de oplossingen!

Oorzaken van leidingproblemen

Een leiding is verstopt wanneer er iets vast zit in de leiding wat het stromende water deels tegenhoudt. De verstopping kan ontstaan door verschillende dingen. Er kan bijvoorbeeld een voorwerp vastzitten dat per ongeluk door de wc gespoeld is. Het is echter vaker het geval dat de verstopping langzaam ontstaat door de ophoping van vet, vuilresten of wc-papier. Het is niet de bedoeling om afvalresten door de afvoer heen te spoelen. Op de korte termijn lijkt het misschien of dit geen problemen oplevert. In de lange termijn kunnen deze resten zich echter gaan ophopen waardoor er verstoppingen ontstaan.

Hoe herken je leidingproblemen?

Het is belangrijk om leidingproblemen zo snel mogelijk vast te stellen zodat deze ook snel gerepareerd kunnen worden. Je kan een verstopping en andere leidingproblemen aan een aantal dingen herkennen. Ten eerste zal je waarschijnlijk meemaken dat het water niet meer goed wegstroomt. Wanneer je de wc doorspoelt komt het water bijvoorbeeld eerst omhoog voordat het langzamer wegspoelt. Er kan bijvoorbeeld ook een laagje water in de wasbak of douche blijven staan. Het rioolwater kan ook naar boven komen. Dit gaat vaak gepaard met een vieze lucht.

Daarnaast kunnen er ook lekkages ontstaan door een verstopping. Als een deel van de leiding verstopt is, ontstaat er meer druk. Hierdoor kunnen er lekkages ontstaan, vooral bij verouderde of beschadigde leidingen. Een lekkage is erg vervelend en kan ook schade aanbrengen aan de vloer.

De beste oplossing

Bij problemen met de leidingen is het niet altijd slim om zelf aan de slag te gaan. De verstopping is vaak niet zichtbaar, waardoor het moeilijk is om zelf het probleem vast te stellen. Wanneer je een rioolservice inschakelt, kunnen zij met de juiste materialen en technieken de problemen vaststellen. Ook reparaties worden uitgevoerd door deze professionals. Een rioolservice kan dan ook de rest van de leidingen controleren om ervoor te zorgen dat er in de toekomst minder problemen ontstaan.