Straaltjezon
Image default
Woningen

Wat is muurfolie?

Een muurfolie is een vinyl folie met elk bedrukt ontwerp of logo. Deze vinyl wrap is geweldig in het verpakken van vrijwel alles in je interieur. Je kunt er je keuken wrap mee in pakken of een andere muur in huis. Je kunt er zelfs je deur en kasten mee inpakken. Dit is een zeer stijlvolle en goedkope methode om het thema van uw interieur af te ronden. De lijm waarmee de muur verpakking op het oppervlak blijft plakken, is ook zeer effectief. Het kan ongeveer 5 jaar duren voordat de muurfolie begint te slijten. Wat geweldig is voor zijn waarde. U kunt ongeveer 5 jaar gebruik krijgen voor een prijs die u na een paar maanden inkomen kunt terugverdienen. Veel huizen gebruiken daarom vinyl om de muur in te wikkelen. Maar het is nog steeds erg inferieur in vergelijking met ruwe interieur materialen zoals natuursteen. Maar je krijgt al die verschillende prints en ontwerpen

Voordelen van wandbekleding

Een muurfolie is het beste alternatief voor schilderen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van verf. U hoeft ook niet alle moeite te doen om uw muren te schilderen en te wachten tot de verf droog is. Verf laat meestal ook een sterke verfgeur achter, vooral als het zich in een kamer bevindt. Bij wall wraps hoef je de wall wrap alleen maar te installeren door deze aan de muur te plakken. Daarna zijn er geen sterke geuren of dampen. Je slaapkamer kun je gemakkelijk direct in gebruik nemen. Het is ook voordeliger dan verf of andere grondstoffen zoals hout en steen. Wall Wrapping is ook geweldig in het imiteren van deze grondstoffen en verf. Er zijn zoveel soorten prints en kleuren die wall wrapping heeft. Het is ook gemakkelijk te vervangen. Het enige wat je hoeft te doen is het van je muur te schrapen nadat je ermee klaar bent. Het kan nodig zijn om het om de vijf jaar te vervangen, maar het is zo snel en gemakkelijk om een ​​nieuwe muurfolie opnieuw aan te brengen.

Nadelen van wandbekleding

Het verwijderen van muurfolie is eigenlijk heel vervelend. Afhankelijk van de intensiteit van de lijm kan het erg moeilijk zijn om de muurfolie goed af te schrapen. Je hebt verschillende hulpmiddelen nodig om alles op de juiste manier van je muur te verwijderen. Wandbekleding is ook niet haalbaar voor ruimtes met een hoog vochtgehalte. Kamers zoals de keuken en badkamers zijn meestal de interieurs met het meeste vocht in de lucht. Door vocht kunnen de muurfolie en de lijm minder effectief zijn. Dit zal ertoe leiden dat de muurfolie sneller afbladdert dan zou moeten.