Straaltjezon
Image default
Zakelijk

Ruitersport in Nederland

Paarden, een van de meest mystieke dieren op deze aardbol als je het ons vraagt. Paarden bestaan al enorm lang en hun voorouders, de Eohippus die niet groter was dan een vos, liep al rond zo’n 60 miljoen jaar geleden rond in Amerika. De vroege mens leerde al snel samenleven met de paarden en sinds toen is de paard al een vriend geweest van de mens.

Dan terug naar het heden. Er is niet veel veranderd, buiten het feit dat de meeste paarden niet meer vrijuit lopen in de wilde natuur maar getemd zijn door de mens. Als we kijken naar Nederland kunnen we wel zeggen dat wij een paardenland zijn. Wist je dat er in Nederland zo’n 450.000 paarden zijn en zo’n 500.000 ruiters? De paardenbranche is er ook een waar veel geld in verdiend wordt. Deze branche heeft namelijk een gezamenlijke omzet van 2 miljard euro. Wie had dat verwacht?

paarden speelgoed

Paarden speelgoed

Enorm veel werk dus in deze branche. Denk aan paardenvoer, stallingen, verzorging maar ook paardenspeelgoed! Een bedrijf dat goed op deze vraag inspeelt is Bo-anne.nl. Bo-anne.nl heeft een passie voor paardenspeelgoed en verkoopt dit via hun fysieke winkel en webshop www.bo-anne.nl.

Bo-anne.nl heeft een breed assortiment aan speelgoed. Zo hebben ze bijvoorbeeld leuke hobbelpaarden, stokpaarden om mee rond te rennen, speelgoed-maneges om mee te spelen en andere leuke accessoires.

Een fijne bijkomstigheid is dat Bo-anne.nl gebruik maakt van duurzaam gekapt hout. Het grootste deel van hun speelgoed bestaat uit hout en ze maken zo min mogelijk gebruik van plastic om hun footprint zo laag mogelijk te houden. Dat is fijn voor de toekomst van onze kinderen maar ook voor de kinderen zelf, die met het robuust houten speelgoed weer volop hun fantasie kunnen gebruiken! Bij veel plastic speelgoed is dit namelijk steeds minder het geval: door alle lichtjes, felle kleuren en geluiden worden de hersenen minder gestimuleerd om zelf ‘een scene te creëren’. Door weer meer te gaan spelen met houten speelgoed, worden kinderen dus weer creatiever.

Heb jij een neefje, nichtje, broertje, zusje of vriendin die binnenkort jarig is en interesse heeft in de paardensport? Neem dan eens een kijkje op de site van Bo-anne.nl.