Straaltjezon
Image default
Zakelijk

Bescherm je zonnepanelen goed

Veel bedrijven proberen zichzelf duurzamer te maken, omdat dit een beter toekomstbeeld geeft. En natuurlijk vinden klanten het ook altijd fijn als een bedrijf duurzaam is. Hiervoor installeren veel bedrijven zonnepanelen. Die panelen zijn best prijzig en moeten daarom ook altijd goed beschermd worden. Vogels kunnen erg veel schade aanrichten aan zonnepanelen door hun nesten hier onder te leggen. Vogelnesten zonnepanelen kunnen zorgen voor schade in de bekabeling of een hoop viezigheid op de panelen.

Je ziet de zonnepanelen op steeds meer daken van woningen door Nederland liggen en zo is iedereen toch steeds meer naar duurzame oplossingen aan het zoeken. Nu wordt het steeds duidelijk hoe erg het van belang is om allemaal een stukje duurzamer te leven zodat de klimaatveranderingen tegen worden gegaan. Veel mensen kiezen er dan ook voor om zonnepanelen te plaatsen op hun woning, aangezien dit het mogelijk maakt om je eigen stroom op te wekken en zo ook een hoop geld te besparen op de energierekening. Toch zijn deze panelen een ontzettend grote investering en hangt er best wel een duur prijskaartje aan. Omdat de zonnepanelen zo ontzettend duur zijn en het vaak best een tijdje duurt voordat deze ook daadwerkelijk geplaatst kunnen worden, is het natuurlijk wel extra belangrijk dat de panelen heel goed beschermd worden zodat ze zo lang mogelijk meegaan.

Een veel voorkomend probleem wat je tegenwoordig heel vaak ziet bij zonnepanelen is het nestelen van vogels onder de zonnepanelen. Zeker in het broedseizoen vinden vogels de zonnepanelen een ideale plek om hun nest te bouwen en ook onder te verblijven. Dit komt niet zonder gevaren en zo loop je een groot risico als je hier niks aan doet. Zo is er een groot brandgevaar met vogels onder de zonnepanelen en kan de vervuiling door de vogels erg nadelig zijn voor het rendement van de panelen zelf. Je wil natuurlijk wel het beste uit je net geplaatste zonnepanelen halen en dan zou het zonde zijn als je opbrengst wordt belemmerd door eventuele overlast van vogels. Bij Birdblocker hebben wij de ideale oplossing voor iedereen met zonnepanelen, namelijk een zonnepaneel vogelwering. Door onze hele handige Birdblocker strip wordt het onmogelijk voor de vogels om onder de zonnepanelen door te komen en zich zo te nestelen. De strip wordt ontzettend makkelijk bevestigd en zo is deze gemaakt van speciaal materiaal waardoor de Birdblocker ook niet kapot gemaakt kan worden door de vogels.