Straaltjezon
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je Catania met een huurauto moet bezoeken

De prachtige stad Catania is de op één na grootste stad van Sicilië. Het is de perfecte vakantiebestemming, gezien het prachtige landschap, het culturele en historische erfgoed, het weer en de vele bezienswaardigheden. Er zijn hier zoveel dingen te ontdekken voor toeristen dat het goed is om een huurauto te hebben om je te helpen deze prachtige stad te verkennen.

Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Catania en je kan gemakkelijk de autoverhuurdiensten vergelijken, hetzij online voor je vertrek of zelfs na het aankomen in Catania. Een vergelijking van autoverhuurdiensten zal je helpen goedkope huurauto’s en aanbiedingen te vinden, lees meer en boek hier. Vergelijk autoverhuurbedrijven zoals Rhodium, National, Sixt, Enterprise, Hertz, Firefly, Avis, Alamo, Surprice, Thrifty, InterRent, Global Rent a Car, Green Motion, Goldcar, Dollar, Payless, Europcar, Budget, etc. Het vinden van een goede huurauto is gemakkelijk en zo kan je door Catania rijden en de verschillende toeristische attracties van de stad verkennen. Je zal verbaasd zijn dat de meeste toeristen een huurauto gebruiken om van de ene plaats naar de andere te rijden terwijl ze in Catania zijn.

Eenmaal je huurauto uitgekozen, dan kan je deze top 5 redenen voor een bezoek aan Catania gaan bekijken.

1. De prachtige Piazza Duomo

De beroemdste bezienswaardigheid van deze stad is het Piazza Duomo, een waar architectonisch wonder in barokstijl. Het plein herbergt vele gebouwen die je niet mag missen. Het is een goed idee om je huurauto te parkeren op een handige plek in het centrum van de stad en het plein al wandelend te verkennen.

Bezoek het Palazzo dei Chiertici, een historisch belangrijk gebouw dat aan het begin van de 18e eeuw werd gebouwd. Verder moet je zeker het stadhuis zien, bekend als Palazzo degli Elefanti, en de Duomo di Catania, de belangrijkste kathedraal van de stad.

De Olifantenfontein bevindt zich in het midden van het plein en draagt het belangrijkste symbool van de stad, een kleine olifant die een obelisk ondersteunt.

2. Het strand van San Giovanni li Cuti

Het strand van San Giovanni li Cuti is het beroemdste strand van Catania en je moet het zeker gaan ontdekken als je hier bent. Het contrast van zwarte rotsen en as als gevolg van vulkanische activiteit heeft er een van de mooiste en meest karakteristieke natuurlijke attracties van Catania van gemaakt. Je vindt hier veel houten boten die de lokale vissers nog steeds gebruiken.

3. Castello Ursino

Dit prachtige kasteel werd gebouwd in de tweede helft van de 13e eeuw en heeft een aardbeving en een vulkaanuitbarsting van de Etna overleefd en was getuige van vele andere historisch belangrijke gebeurtenissen. Tegenwoordig is in het kasteel het stedelijk museum van Catania gevestigd.

Het kasteel is een must-see omdat het van architectonisch belang is vanwege de artefacten en kunstwerken die je er kan vinden en die dateren uit het klassieke tijdperk van het oude Griekenland en Rome.

4. Het schitterende Romeinse theater

Dit Romeinse theater dateert uit de 2e eeuw na Christus en is een van de oudste bezienswaardigheden van Catania die je niet mag missen. Het is slechts gedeeltelijk blootgelegd bij een opgraving die in de eerste helft van de 20e eeuw begon. Het is gemaakt van baksteen, lavasteen en marmer en is gebouwd in een ovale vorm.

5. De beroemde vismarkt van Catania

In het hart van Catania bevindt zich de beroemde vismarkt die zeker een bezoek waard is. Parkeer je goedkope huurauto in de buurt van Piazza Duomo en loop naar de markt. De markt ligt direct aan de kust en als je een wandeling door de markt maakt, zul je zien dat de verse vangst van de dag wordt verkocht. Deze markt staat bekend als de beste plek in Italië voor het kopen van zeevruchten.

https://www.autoitaly.nl/