Straaltjezon
Image default
Vervoer en transport

Verhuizen in de zomer, lees hier onze tips

Verhuizen is altijd een spannende en indrukwekkende tijd, zeker wanneer u een gezin hebt. Als u dan ook nog eens in de zomer gaat verhuizen, is het nog wat lastiger. Het is namelijk de meest populaire tijd om te verhuizen, maar ook de meest stressvolle. Verhuizen in de zomer kan namelijk een aantal uitdagingen met zich meebrengen, zeker wanneer de temperaturen en luchtvochtigheid hoog zijn. Het is daarom belangrijk om hier vooraf goed van op de hoogte te zijn, zodat u hier rekening mee kan houden. Wij geven u een aantal tips!

Regel op tijd je zaken met verhuisbedrijven

Meer verkopen, de zomervakantie, het weer en de lange dagen vol daglicht; ze zorgen ervoor dat de zomer de populairste tijd is om te verhuizen. Dit wordt daarom ook wel het hoogseizoen voor de verhuisbedrijven genoemd. Wanneer u ook in deze tijd wil verhuizen moet u er daarom op tijd bij zijn. Hulp inschakelen bij verhuizen kan dan niet op korte termijn. Begin dus ruim op tijd met aanvragen van offertes van verschillende bedrijven, en leg minimaal 8 weken voor de verhuisdatum afspraken vast. Hoe eerder u dit doet, hoe meer keuze u heeft.

Het beste moment op de dag

Meer keuze zorgt er ook voor dat u kan kiezen op welk moment van de dag u gaat verhuizen. De beste tijd is namelijk in de ochtend. Zeker op warmere dagen is midden op de dag niet ideaal. U wil de tijd tussen 11.00 en 16.00 zoveel mogelijk mijden. Het is dan op zijn warmst, en ook de zon is het sterkst tussen die tijden. De meeste verhuisbedrijven zullen hier rekening mee houden, maar met de drukte zijn ze niet altijd in staat om die tijden te mijden. Wanneer de ochtend echter niet beschikbaar is, en de temperaturen lopen hoog op, kunt u beter een andere verhuisdag overwegen.

Wanneer u het zelf gaat doen heeft u natuurlijk meer grip op te tijd. Begin dan zo vroeg mogelijk, zeker met het fysiek wat zwaardere werk. Het is beter om vroeg op te staan en voor de echte hitte klaar te zijn, dan dat u moet ploeteren in de warme zon.

Blijf gehydrateerd

Wanneer het warm weer is, is het van groot belang voldoende gehydrateerd te blijven. Zorg daarom altijd voor meer dan voldoende koud water, zodat u regelmatig een slokje kunt nemen. Wanneer u veel zweet is dit nog belangrijker.

Zorg voor koele kleding

Wanneer men gaat verhuizen worden er vaak oude kleren gebruikt, en verder wordt er niet veel aandacht aan besteed. Dat is logisch, maar wanneer het warm wordt niet altijd even verstandig. U wilt namelijk het liefst lichte kleuren, luchtige stoffen en als het mogelijk is een korte broek dragen. Zorg ook voor stoffen die zweet kan afdrijven. Vergeet verder niet uw zonnebrand, zonnebril en eventueel een hoed.

Maak gebruik van de airco

Wanneer uw oude en/of nieuwe woning airco heeft, maak hier dan gebruik van. Dit doet u enkele dagen van te voren al, zodat u op de dag zelf geen last heeft van de hitte binnen het huis.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/