Straaltjezon
Image default
Onderwijs

Studeren op een iMac maakt het studeren eenvoudig

Een iMac computer en beeldscherm staat bekend als de beeldscherm en computer in één krachtpatser van Apple. De beeldschermen zijn van zeer hoge kwaliteit, waar de computers krachtig zijn en veel rekenkracht bezitten. Voor vele technische en grafische studies is deze rekenkracht van groot belang om de programma’s makkelijk te kunnen draaien die er worden gevraagd. Binenn Apple’s intuïtieve ecosysteem. Er zijn vele redenen waarom een iMac kopen een goede keuze is voor jouw studie. Deze zullen we in dit artikel gaan bespreken. Daarnaast komt er ook aan bod wanneer je een iMac nodig hebt, en welke iMac jij het beste zou kunnen kiezen op basis van jouw studie. Tenslotte geven wij je tips om goedkoop een iMac te kopen! Want ja je bent student, dus geld besparen waar het kan is heel erg fijn en komt goed van pas!

Wanneer een iMac nodig als student?

Een eerste vraag die je zult hebben is, heb ik als student welk een iMac nodig. Waar er vele studies zullen zijn, die prima zonder een iMac of sterke computer kunnen worden uitgevoerd, zijn er ook studies waarbij een iMac een verademing is. Voor studies zoals grafisch ontwerper, architect en game developer en video editor kun je een iMac goed gebruiken. Maar ook bij studies waarbij veel rekenkracht nodig is, kan een iMac van pas komen, zoals econometrie bijvoorbeeld. Zou je de iMac voornamelijk gebruiken om te surfen en internetten? Dan raden we je aan om een desktop, macbook of Windows laptop te kopen. Een iMac kost in dat geval teveel geld voor wat je ermee doet. Je zult dan ook tevreden zijn met deze opties.

Waarom Apple zo populair is onder studenten

Wij zullen je nu uitleggen waarom Apple iMac zo’n grote populariteit kent onder studenten. Het zijn namelijk meerdere factoren die hierbij een rol spelen welke maken dat een student kiest voor een iMac.

Een eerste punt is dat het erg makkelijk is om binnen het MacOS te werken. Als je hier eenmaal gewend aan bent, werkt deze zeer verslavend. Het is een zeer intuïtief systeem. Daarnaast zijn de apps en programma’s voor grafische zware beroepen goed ontwikkeld voor Apple’s iMacs en MacBook Pros. Hierdoor werkt de software goed met de hardware, en zul je het weinig tot niet meemaken dat je lag ervaart of een programma stopt door onvoldoende werkgeheugen. Een andere reden is de compatibiliteit tussen de verschillende apparaten. Heb je bijvoorbeeld net een mooie sketch gemaakt op je iPad? Deze tover je in een handomdraai op je iMac, waar deze je nog verder kunt bewerken met de krachtigste software. Tenslotte is de kwaliteit van het beeldscherm voor veen ook een reden waarom ze voor een iMac kiezen. Grafisch werk gaat hier nou eenmaal makkelijker door.

Welke iMacs zijn er te koop?

Er zijn vier verschillende iMacs te koop. Ze worden genoemd in oploop van reken- en grafische kracht. Een 21.5 inch variant is het instapmodel. Deze heeft een goed scherm, maar is minder goed in staat om dagelijks zeer kracthige programma’s uit te voeren. Daarnaast bestaat er een iMac 21,5 inch variant met 4k beeldscherm. Dit model is uitstekend voor grafische opleidingen, door prima grafische prestaties en het uitstekende beeldscherm met zeer hoog contrast en kleurenechtheid. Wanneer er ontzettend veel rekenkracht nodig is, dien de iMac 27 inch en iMac Pro aan als geschikte kandidaten. Hierbij kan de iMac Pro de meest complexe taken eenvoudig multitasken. Het zijn beide zeer krachtige apparaten met hoogwaardige specificaties.

Bespaar veel geld, koop een refurbished iMac

Je kunt veel geld besparen op een iMac wanneer je deze als refurbished model koopt. Bij iMacs bespaar je al gauw honderden euro’s ten opzichte van de nieuwprijs. Refurbished houdt in dat de Imac tweedehands is, maar echter wel is herzien en opgeknapt voordat deze weer is verkocht. Dit gaat verder dan alleen een beetje schoonmaken en kijken of er visueel geen gebreken zijn. De hardware wordt op meer dan 50 punten geïnspecteerd. Er zijn vele tests in omloop, die bv de grafische kracht en processorsnelheid nameten. Hierdoor kun je er vanuit gaan dat de iMac zo goed als nieuw werkt. Bovendien krijg je bij de meeste verkopers er twee jaar garantie op. Wil jij een refurbished iMac kopen? Koop hier een refurbished imac met studentenkorting.

https://www.iused.nl/