Straaltjezon
Image default
Vakantie

Op zoek naar een vakantiebestemming? Kies voor Torremolinos

Ga je al vele jaren naar dezelfde plek op vakantie en wil je dit keer eens wat anders? Of ben je juist al bijna overal geweest en weet je niet meer waar je naartoe moet? Denk dan ook eens aan Torremolinos. De badplaats Torremolinos ligt in Spanje aan de Costa del sol. Het ligt in Andalusië wat de warmste regio is van Europa. Dat zorgt ervoor dat het er een groot deel van het jaar lekker is. Daardoor is het ook de perfecte bestemming om in de lente, bijvoorbeeld met Pasen, of juist de herfst een paar dagen naartoe te gaan. 

Wat is er te doen?

Het is natuurlijk niet voor niets een bekende badplaats. Torremolinos heeft kilometerslange stranden en is daarom de perfecte bestemming voor mensen die lekker van de zon willen genieten op het strand. Ook is Torremolinos net wat rustiger dan bijvoorbeeld de grote stad Malaga die in de buurt ligt. Wel is er ook in Torremolinos een leuke boulevard en zijn er in het autovrije centrum meer dan genoeg mogelijkheden om leuk te shoppen. Uiteraard ontbreken de terrasjes daar ook niet. 

Als je wat meer spanning wilt kan je er ook voor kiezen om een jetski te huren of op een bananenboot te gaan. 

Is er ook cultuur?

Als je op vakantie ook wat mee wil krijgen van de lokale cultuur zit je ook in Torremolinos goed. Hiervoor kan je het beste naar de wijk La Carihuela gaan. Dat is de oude visserswijk. Tegenwoordig is het de meest authentieke wijk van de stad. Ook kan je hier heerlijk vis eten. In veel restaurants wordt de vangst van de dag vers geserveerd. Als je buiten het centrum gaat zijn er vele archeologische resten te vinden. Omdat Torremolinos door de geschiedenis heen in vele handen is geweest zijn er Fenicische, Griekse Romeinse en Arabische resten te vinden.