Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn industriële reinigingsmachines?

Geen bedrijf zit op een claim of imagoschade te wachten door een besmetting met ziekteverwekkers of een stofontploffing. Ook zijn bedrijven verplicht om een veilige werkomgeving te bieden. Dus als er een plek is waar echt goed schoongemaakt moet worden is het wel waar voedsel verwerkt wordt of waar er met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. Hiervoor zijn speciale industriële reinigingsmachines, die in die situaties gebruikt kunnen worden.

Industriële reinigingsmachines worden bijvoorbeeld ingezet in de voedselverwerkende industrie zoals producenten van frites. Een gewone reinigingsmachine komt dan te kort op de mate van de vetvervuiling. Of denk aan de farmaceutische industrie, fabrieken, slachterijen, bakkerijen en wijnmakerijen. En in relatief nieuwe industrieën waarbij 3D printing wordt toegepast.

Onder de industriële reinigingsmachines vallen onder andere:

  • Veegmachines

  • Schrobzuigmachines

  • Industriële stofzuigers

  • Industriële waterzuigers

In de industrie gaat het vaak om specifieke vervuilingen, bijvoorbeeld door metaal-spaanders. Of moeten stofzuigers geschikt zijn om in een cleanroom te gebruiken. Er zijn daarom per type vervuiling en toepassing industriële stofzuigers ontwikkeld. Denk aan stofzuigers voor gevaarlijke stoffen met een ATEX certificering. Of 3 fasen (krachtstroom) stofzuigers voor het langdurig zuigen van bulk. Om piekspanning te voorkomen is het verstandig om te kiezen voor een veiligheidsstofzuigers met een geleidelijke start. Ook zijn er perslucht of batterij aangedreven stofzuigers.

Industriële stofzuigers zijn door de M klasse vaak geschikt voor het opzuigen van verven, gips, cement en houtstoffen. Als u gevaarlijke stoffen (denk aan kanker- en ziekteverwekkende stoffen) moet opzuigen let er dan op dat de stofzuiger in de H klasse valt. Dan kunt u veilig asbest, lood of schimmels opzuigen. De klasse geeft aan hoeveel stof het filter tegenhoudt ten opzichte van het totale aanbod stof. Een H filter laat maximaal 0,005% door. Er is ook een TNO prestatietoets voor industriële stofzuigers. In de diervoederindustrie is het belangrijk om een stofzuiger te kiezen die GMP conform is.

Er zijn accessoires voor industriële stofzuigers, zoals een oven reiniging set of set voor metaalspaanders. Ook in stofzakken zijn er in een veiligheidszakken uitvoering.

https://facilitytradegroup.nl