Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

De beste silvercrest keukenmachine

De beste silvercrest keukenmachine

De beste silvercrest keukenmachine neemt al het zware werk van het bakken weg, mengen het beslag en kneden het deeg in enkele seconden tot perfectie, zodat u zich met andere dingen kunt bezighouden. Maar sommige daarvan kosten meer dan een oven of een wasmachine, dus het is de moeite waard om te controleren of u het juiste model koopt voordat u geld uitgeeft – en of u een goede mixer voor minder kunt krijgen.

Verschillende soorten keukenmachines

Er zijn twee hoofdtypen keukenmixers met vaste standaard. Welk type u kiest, hangt af van uw behoeften en budget.

 • Staande mixer – deze richt zich op klassieke bakklussen met de hoofdmengkom en standaard hulpstukken om te kloppen, mixen en kneden.
 • Keukenmachine – een silvercrest keukenmachine heeft extra poorten voor verschillende hulpstukken en kunnen een grotere verscheidenheid aan voedselbewerkingen aan, van hakken en snijden tot mengen en vlees hakken.

Je zou verwachten dat keukenmachines duurder zijn, maar vaak is het andersom. Ze zijn ontworpen om elke voedselbereiding in één machine aan te pakken en kunnen goede ‘instapproducten’ zijn wanneer u zich thuis vestigt.

Als u meer bakt dan hakt, bent u misschien beter af met een speciale silvercrest keukenmachine, maar het is de moeite waard om rekening te houden met de extra mogelijkheden die een silvercrest keukenmachine u biedt.

Accessoires

Zorg ervoor dat de mixer alle hulpmiddelen heeft voor de taken die u moet uitvoeren. Elk model moet worden geleverd met een deeghaak (kneden), een ballonklopper (kloppen en opkloppen) en een klopper (mengen).

Het is ook de moeite waard te letten op de volgende extra’s:

 • Spatbescherming – om de mengkom af te dekken en te voorkomen dat ingrediënten eruit vliegen en u en uw machine bespatten.
 • Flexi-klopper – deze hebben een flexibele spatelrand aan één kant van een standaardklopper, zodat ze alle ingrediënten van de zijkant van de kom kunnen schrapen tijdens het mixen.
 • Keukenmachinehulpstuk – als u een machine zoekt die kan snijden of raspen, kies dan voor een standmixer met een keukenmachinehulpstuk.
 • Kannenmixer – als u smoothies of soep wilt mixen, wilt u een staafmixer met een kannenmixerhulpstuk. Deze kunnen soms ook ijs crushen, maar dit moet u controleren, aangezien de modellen verschillen in hun mogelijkheden.
 • Spotlight – geïntegreerde verlichting, zodat u de creaties in de mengkom beter kunt zien.
 • Extra mengkom – sommige modellen hebben een tweede kom om kleinere of grotere hoeveelheden te mengen.

Andere minder gebruikelijke hulpstukken zijn beste koop vleesmolens en worstmakers, ijscoupes, koekjessnijders, pastamachines en spiraalvormers.

Snelheidsinstellingen en wattage

U hoeft zich hier niet al te veel zorgen over te maken, tenzij u vooral een groot aantal snelheidsopties wenst. Wij hebben vastgesteld dat het aantal snelheidsinstellingen en het wattage van de machine geen betrouwbare indicatoren zijn voor de kwaliteit van standmixers. Meer betekent dus niet noodzakelijk beter.

Sommige duurdere mixers hebben echter extra mixerinstellingen die de moeite waard zijn. Deze omvatten:

 • Pauze – hiermee kunt u de mixer stoppen om ingrediënten toe te voegen, en vervolgens opnieuw beginnen op dezelfde snelheidsinstelling in plaats van helemaal opnieuw te beginnen.
 • Vouwen – een zachte mengbeweging om bloem in cakemixen te vouwen zonder de lucht uit het mengsel te slaan.
 • Soft-start – zelfs als u de mixer hoog zet, start hij zachtjes om te voorkomen dat alle ingrediënten uit de kom worden geslingerd.
 • Timer – hiermee kunt u zien hoe lang u al aan het mixen bent.