Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Praktisch & stijlvol; een goede tafel heeft alles

Een tafel is onmisbaar in het interieur. Van oudsher vooral om praktische redenen; om aan te eten of om spullen op te zetten … tegenwoordig ook zeker om de esthetische waarde, waarbij de tafel echt kleur geeft aan je interieur! Of dat nu gaat om een robuuste eettafel of om een stijlvolle bijzettafel; wie tafels kopen gaat, heeft sowieso keuze te over!

 

1. Eettafels

Een eettafel is lang niet alleen om aan te ontbijten, lunchen of dineren; het is steeds vaker het centrum van de kamer. Krijg je vrienden of familie op bezoek, dan wordt er vaak een hapje of drankje gedaan aan de eettafel. Vandaar ook de opkomst van ronde of ovale eettafels, waarbij je elkaar makkelijk aankijkt. Tijdens corona werd de eettafel vaak als studeer- of werkplek gebruikt, waardoor veel huiskamers extra grote eettafels bevatten. Warme donkerbruine tinten zul je ook veel tegenkomen; knusheid is weer een groot goed geworden in het Nederlandse interieur. 

 

2. Bureaus

Ga je tafels kopen, dan zal je met regelmaat een gevarieerd aanbod bureaus tegenkomen. Vaak erg stijlvol zodat het in elk interieur past. Ook aan deze trend ligt de corona pandemie ten grondslag; thuis werken werd de standaard en waar sommigen dat aan de eettafel deden, kozen anderen liever ‘ouderwets’ voor een bureau. 

 

3. Salontafels

De salontafel geeft karakter aan jouw zithoek! Deze tafel heeft als basis natuurlijk een praktische functie, doordat je er je drankje of bijvoorbeeld je tijdschriften makkelijk op kwijt kunt. Ronde vormen zijn helemaal in, want ze brengen gezelligheid en zijn erg kindvriendelijk doordat er geen harde punten zijn om je aan te stoten. Ook salontafelsets van 2 of 3 kleine tafels zijn populair; je kunt er gemakkelijk mee variëren in hoogte en maten.

 

4. Bijzettafels

Het vaak kleinere broertje van de salontafel is de bijzettafel. Zoals de naam al zegt; in principe zonder prominente plek in het interieur, maar heb je wat extra ruimte nodig, dan zijn er leuke bijzettafeltjes in vele verschillende stijlen beschikbaar. Altijd passend bij jouw interieur of juist hèt ideale kleinood voor een afwijkende twist.

 

https://www.onsteinmeubelen.nl/