Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een kijkglas?

Wilt u graag de aanwezigheid, stroming of het niveau van een medium kunnen zien? Dan is een kijkglas de oplossing. Een kijkglastoestel wordt ook wel controletoestel of inspectietoestel genoemd. Dit is een venster in een leiding, ketel, tank of silo waardoor je het medium visueel kunt waarnemen. Ideaal voor wanneer dit erg belangrijk is. Een kijkglas kan ingelast worden. Een inlas kijkglas bestaat over het algemeen uit een RVS of stalen basisflens en dekflens, 2 dichtingen en het glas. De flenzen van het kijkglas worden door middel van bouten op elkaar gemonteerd. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een kijkglas en waar u deze kunt aanschaffen? In deze blog vertellen wij u meer over de mogelijkheden die u heeft bij de aanschaf van een kijkglas.

Waar moet u op letten bij een kijkglas?

Wanneer u een nieuw kijkglas nodig heeft, moet u wel op een paar dingen letten. Het zou zonde zijn als u een verkeerd kijkglas aanschaft. De kijkglazen voor in het leidingsystemen, inline montage, kunnen geleverd worden met diverse procesaansluitingen. Denk hierbij aan flenzen, draadaansluiting of lasaansluitingen. Wanneer we kijken naar het glas zijn er ook een aantal keuzes die gemaakt moeten worden. De keuze in het glas is afhankelijk van de druk, temperatuur en het medium. De twee meest toegepaste glazen zijn borosilicaatglas en natronkalkglas. Laat u hier van te voren goed over informeren om de beste keuze voor uw probleem te maken.

Meer informatie over het juiste kijkglas

Het kan moeilijk zijn om te bepalen welk kijkglas de beste keuze is in uw situatie. Om er zeker van te zijn dat u het juiste kijkglas aanschaft, raden wij u aan om advies te vragen bij een specialist. De specialist die wij aanraden is Ebora. Zij hebben een divers aanbod kijkglazen die geschikt zijn voor veel verschillende situaties. Door hun ervaring weten zij altijd een goede oplossing te vinden voor iedere situatie. Bekijk hun website en neem gerust contact met hen op voor meer informatie. Ook voor persoonlijk advies kunt u bij deze specialisten terecht. Zij helpen u graag verder.

 

https://ebora.nl/