Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Kleding kopen voor je zoon: 3 tips

Jongenskleding moet comfortabel zitten en van goede kwaliteit zijn. De meeste jongens zitten niet stil, ze spelen graag buiten, voetballen, bouwen hutten en stoeien. Daarom is het van belang dat stoere jongens kleding sterk is en dat je zoon het vaak en lang kan dragen. Het is zonde als je kledingstukken moet weggooien omdat bij het minste of geringste de gaten erin vallen. Om ervoor te zorgen dat je zoon de kledingstukken met plezier draagt, hebben we 3 slimme tips voor je verzameld. Lees je mee?

Verkies comfort boven stijl

Wil je kind bepaalde kledingstukken niet dragen? Dan is de kans groot dat hij de kleding niet lekker vindt zitten. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk aan scherpe randjes, prikkelende merklabels, kriebelende stoffen of een te strakke pasvorm. Bij het kopen van kleding voor je zoon is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Vermijd bijvoorbeeld wollen stoffen als je zoon dit niet comfortabel vindt zitten. Staat je zoon graag met z’n handen in de zakken? Kies dan voor een 5-pocket model jeans. Vind je zoon het niet prettig als de broek knelt? Kies dan voor een broek met stretch of voor een wijd model. Los van dat een kledingstuk mooi moet staan, moet het vooral ook lekker zitten!

Shop de juiste kledingmaat

Klinkt logisch. Maar is niet vanzelfsprekend. Koop jij kleding op de groei? Kinderen ontgroeien hun kleding snel. We snappen het helemaal dat je er soms voor kiest een maatje groter te kopen dan je kind werkelijk heeft. Wanneer je kleding voor je kind koopt wil je wel dat het goed zit. Te klein is niet comfortabel voor je kind maar te groot ook niet. Wil je dat je kind langer plezier heeft van z’n aankopen en kledingstukken vaker kan dragen dan één keer voordat ze te klein worden? Kies dan voor kledingitems met een regular fit. De trend deze zomer is oversized. Dus dat komt goed uit. Sommige kledingitems kun je best wat ruimer dragen. Denk aan vesten en truien. Echter wil je wel dat een T-shirt niet op de knieën van je kind hangt of dat de broek van z’n kont afzakt. Tip: rol de mouwen of broekspijpen op of koop een broek met een trekkoord. Dit staat vaak ook nog sportiever! 

Kwaliteit boven kwantiteit

Koop duurzaam en investeer in kwalitatieve kledingstukken die lang meegaan. Wanneer je stoere jongenskleding koopt van goede kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken wanneer je kind buiten aan het spelen is. Jeans van denim is bijvoorbeeld slijtvast en stevig en kan wel tegen een stootje. Ga voor kledingstukken van sterke materialen zoals Viscose, Polyester, Tencel en wol. Deze stoffen gaan lang mee. 

 

https://www.nummerzestien.eu/