Straaltjezon
Image default
Dieren

Informatie over rattengif

 

Alvorens u besluit om rattengif te kopen, moet u zich goed laten inlezen. Er zitten namelijk wel een aantal gevaren en risico’s aan het gebruik van dit goedje. Rattengif is zoals de naam al luidt voor de verdelging van ratten. De beste soorten zijn vaak geurloos en smaakloos en werkt pas na een tijdje. Daarnaast zijn ratten vaak moeilijk te doden met gif, omdat ze aparte eetgewoonten hebben.

Als u rattengif gaat kopen, moet u weten dat de ratten er vaker van moeten eten voordat deze dood gaan. Dit is met opzet gedaan, zodat meerdere ratten van het goedje blijven eten. Als de rat meteen dood zou gaan, krijgt de rest misschien last van aasschuwheid en laten ze het gif staan. Om professioneel rattengif te kopen heeft u een vergunning nodig. Deze vergunningen worden alleen verstrekt aan agrariërs of aan ongediertebestrijders. Bij webshops en andere winkels kunt u wel simpel rattengif kopen. Hiermee kunt u prima de ratten in uw woning bestrijden, maar als het gaat om een grote plaag raden we u toch aan om een ongediertebestrijder in te schakelen.

Ook willen we graag wat advies geven voor particulieren die besluiten om rattengif te kopen.  Rattengif kopen kan namelijk niet zomaar. Voor de bestrijding van een paar ratten en muizen kunt u gewoon bij een speciaalzaak rattengif kopen, maar voor de bestrijding van complete plagen zult u toch echt een ongediertebestrijder in moeten zetten. Dit is ook de reden dat u geen gevaarlijke rattengiffen kan kopen bij een gewone winkel. Wilt u meer informatie krijgen over het bestrijden van ratten en muizen door het gebruik van rattengif en bent u nog niet genoeg geïnformeerd? Op onze website hebben wij nog veel meer informatie staan over de mogelijkheden van het bestrijden van ratten middels rattengif en ook zijn onze medewerkers te alle tijde bereid om je hier meer informatie over te geven.